torsdag 11 juli 2013

Det finns en plats på jorden där solen aldrig ler....

Hej hej!
Solen fortsätter skina i Norrland. Idag har vi varit en sväng i Boden och kikar på gamla kända byggnader (för mig) och även besökt Bodens Armémuseum. En liten outsider var att istället för att köra den gamla vägen så tog vi färjan över vid Avan. En helt vanlig vägfärja som drivs med linor. Dock fick vi vänta lite på färjan så då fotade vi lite.

Ja, väder är och har varit bra och det känns skönt att jag slapp det hemska vädret som jag passerade på vägen upp. Solen skiner och det är varmt, kort och gott.
I Boden for vi som sagt runt och kikade på gamla klassiska ställen som I19, A8, Ing3 och AF1. Det mesta är idag nerlagt men områderna fungerar som företagsbyar mm.
Inne på Armémuseet var det inte så mycket mer än en historisk återblick på Boden ur militär synvinkel. Boden har ju varit enormt stor inom det militära och är ju så även idag, men med lite större spridning. Fanns heller inte så mycket grejer att se på men en helikopter hade man dock släpat in.

Som ni ser är denna kärra en riktig klassiker även den. En Bell om även amerikanarna hade i Vietnam. Alla ni som sett filmer om det kriget vet hur farkosten ser ut och inte minst låter. Denna version var utrustad för sjuktransporter.

Efter detta besök begav vi oss tillbaka till Luleå för lite shopping och sedan allmänt slappande. Men fortfarande är det varmt och soligt så kvällen kommer nog bli bra den med. Snart ramlar Evelina med hov in, kan bli spännande.

Japp, that´s all for now!
På återhörande!
Eken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar