måndag 8 juli 2013

Konstigt...

Hej hej!

Så var denna helg över, en helg som varit ganska konstig. Vet inte varför men konstig blev den och även mycket varm. Helgens väder har varit fint och det ska man absolut inte klaga på. Nu ska det ju typiskt nog fortsätta vara fint väder i söder medan jag själv soon drar norrut. Ganska typiskt men sånt är livet.

Såg ett småmysigt program härom dagen om livet på en dansk ö. Där skulle man fira att öns "alla" niondeklassare just slutat nian och detta firades med en gemensam bankett med mat och dryck. Det lite konstiga var att just drycken var både öl, drinkar med alkohol samt kaffekask till desserten. Själv vill jag minnas att vår gemensamma middag då vi slutade nian med alla parallellklasser samt lärare INTE innehåll alkohol. Men men, vi är ju inte danskar...

Det börjar även dra ihop sig för fotbolls-EM och som extra spänning sade ju en av de assisterande förbundskaptenerna upp sig. Snacka om att falla på målsnöret. Men vill man inte jobba med fotbollen eller med resten av lag och ledarstab ska man nog helt klart kliva av. Men sedan kunde kanske tidpunkten varit bättre, vad vet jag. En sak jag dock vet är att många i den svenska dam-truppen gärna spenderar privat tid med någon av samma kön. Konstigt att det nästan alltid varit så. Varför blir tjejer i lagidrott homo? Nu är det så vanlig att man nästan skulle "hylla" eller lyfta fram de spelare som är heterosexuella istället. Ja, dom börjar ju bli färre och färre. Jag har ju den sista tiden hyllat att just damspelare faktiskt börjar se ut som just damer/tjejer. Men det hjälper kanske inte. Nåja, alla är vi ju olika och tur är ju det.
Men på onsdag kastar vi alla sexuella läggningar åt sidan för då är det skarpt läge. Sverige mot Danmark. Hm, undrar om de danska spelarna också firade med öl och kaffekask när dom slutade nian....men det gjorde dom nog. Å andra sidan var det inte så länge sedan dom slutade nian heller kom jag på. Snittåldern i damfotboll på seniorsidan är ofta ganska så låg. Så har det också nästan alltid varit. Konstigt...

Har faktiskt hunnit ligga en hel del i hängmattan i helgen. Värmen har som sagt varit enorm och att ligga där i skuggan med en coola bredvid sig har inte varit helt fel. Idag har det dock fläktat lite men det har verkligen inte varit till någon nackdel. Tre kvällar i rad har även grilldoften legat tät i området och alla har vi grillat i alla fall någon kväll. Att fler grillat i helgen vittnade inte minst köttdisken på Citygross om. Den var mer eller mindre tom när jag var där ikväll. Men det är nog så att alla har ju väntat på kvällar som dessa då solen värmer och man kan sitta ute till långt in på småtimmarna. Att många även har semester nu gör ju inte saken sämre. Är nog bara jag och några till som måste masa oss upp till en väckarklocka imorgon. Men det kan det vara värt. Vägarna är så gott som tomma på väg till jobbet så visst märks det att semestern är här.

Jag skulle förresten byggt på mitt projekt i helgen också men på grund av komponentbrist fick jag skjuta lite på det. Men får ta tag i det lite senare. Har ju tack och lov fått tag på det mesta nu så får jag bara fatt på det sista också kommer ihopsättandet att gå hyfsat snabbt....hoppas jag.

Nä, nu tror jag att solen gått ner så då ska jag göra detsamma.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar