söndag 21 juli 2013

En varm period

Hej hej!
Så var helgen över och det har varit sjukt varmt. Med temperaturer på i snitt 27 grader hela helgen är det minsann inte läge att klaga. Däremot blir det inte så mycket gjort när det är så varmt förutom att slappa i hängmattan, båten eller på någon strand. Ja, nu kanske sommaren är här på riktigt, vem vet.

På onsdag kan vi bänka oss och se Sverige spela semifinal mot Tyskland. Matchen kommer bli både spännande och hård. Det blir inte alls som kvarten mot Island som tjejerna spelade hem ganska så lätt trots gassande sol på Örjans Vall. Nu kommer nästa match spelar på Gamla Ullevi igen och trycket på läktarna blir nog något i hästväg. Skulle Sverige vinna väntar final på Friends Arena. Hur trycket skulle se ut där i så fall vågar jag inte ens tänka mig, än.

Visste ni att det finns över 200 olika benämningar på "att dö". Ni vet, trilla av pinn, ta hissen upp, kastat in handduken, flyttat in hos Sankte Per, dejt med Liemannen,  lämnat av och så vidare. Ni kan ju själva fundera på era egna ord för detta morbida ämne. Så gör i så fall en lista och se om även ni kommer upp i ca 200 olika benämningar. Se det som en liten sommartävling.

På tal om värmen så finns det dock en nackdel. Det är att sömn är jobbigt när det är så varmt. Varma sovrum är inte alls nice och just nu önskar jag att sovrummet låg i en källare. Att sätt in en fläkt som snurrar och surrar en hel natt är däremot heller inte så aktuellt. Nä, man får själv snurra som en propeller för att hitta nya ytor i sängen som är någerlunda svala. Det i sin tur innebär att sömnen blir lite si och så. Men men, man ska inte klaga nu när sommaren äntligen är här. Sova kan man göra på vintern.

Nä, dags att softa lite till i hängmattan. Gäller som sagt att passa på.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar