tisdag 13 augusti 2013

Har Pippi Långstrump strumpor i sandalerna?

Hejsan Svejsan!

För andra dagen i rad har jag mer eller mindre blivit väckt av Adde som ändå inte ringt så där jättetidigt. Tyvärr har det så klart kört ihop sig på jobbet och jag kan förstå om han har lite problem nu. Men jag har försökt guida så mycket jag bara kunnat men har ändå en så länge vägrat läsa min jobbmail. Vi får väl se hur länge det håller. Kanske borde in och kolla där i alla fall någon gång under semestern. Hm, ja om inte annat rensa all skit-mail som kommer. Nu menar jag inte spam utan mer grejer som liksom kommer till mig per automatik. Listor, reklam från leverantörer, leveransaviseringar och annat som jag har nytta av NÄR jag jobbar men som är totalt ointressant när jag inte jobbar. Med tanke på att jag får 15-20st listor varje dag blir det ju en och annat i veckan. Men just nu ligger jag lågt tänkte jag. Risken är ju att OM jag börjar läsa jobbmail så börjar jag jobba lite också och det känns, tja dumt.

Idag har det även åter varit en dag där jag fixat. Tror att detta kommer bli riktigt bra och målet är ju att allt ska vara klart och genomgånget senast sista augusti. Sedan kommer det inte finnas tid faktiskt. Mitt i allt städande och fixande hittade jag en bok om ost. Så den var jag ju bara tvungen att bläddra igenom men det slutade med att jag läste hela boken. En bra bok som handlar om allt från vanliga ostar till mer ovanliga ostar. Men enligt bokens författare smakar samtliga ostar i boken mums. Har ni förresten tänkte på en sak. För ca 15 år sedan kunde en mjölkdisk vara ca 10 meter lång, idag är den låt säga 25 meter lång. Fundera själva på detta, för det är faktiskt sant. Ni kanske inte tänkt på det eftersom meter för meter liksom smugit sig in, men tro mig det är faktiskt så. Om ni tänker på vilket utbud det finns idag kontra då så är det en rejäl skillnad. Inte minst produkter inom det laktosfria segmentet har ökat. Bara där har ni 5-6 nya hyllmeter. Ja, går man till en stormarknad så som Maxi, Citygross eller Willy´s så är det som om årstiderna inte finns. Vi har tillgång till "färska" grönsaker året om, kräftor finns alltid i frysen, likaså "färska" jordgubbar. Hm, ja så är det ju faktiskt. Allt detta kom jag på efter att ha läst en bok om ost...

Imorgon är det träning igen men är dessvärre dubbelbokad så vi får se om jag hinner dit. Efter träningen ska allt lastas för de som ska i väg på sommarens sista läger som äger rum till helgen. Själv ska jag inte dit heller. Känner inte att jag har så mycket där att göra faktiskt. Men dom får säkert trevlig och vi får hoppas vädret blir bra också. Har vi tur kanske dom hinner ut och hämta eller i alla fall titta på en båt som ligger på Tärnö som vi var lite intresserade av. Ja, vi får se.

Imorgon är det även träningslandskap mellan Sverige och Norge för herrar. Efter sommarens EM-succé kring damfotbollen känns denna landskap ganska så gääääsp. De största rubrikerna har mest handlat om att Källström är petad. Jag tippar att matchen kan komma att sluta 0-0 faktiskt. Många av det proffs som är med kommer se denna match som en ren personlig test för att se hur dom ligger till individuellt. Många av dom stora ligorna i Europa startar nu och inte fan vill dom gå och och ta en massa onödiga skador i en halvtrist landskap som inte gäller ett skit. Så kanske är det Källström själv som blir den stora vinnaren här. Jaja, vi får väl se hur det går. Men åter igen, hela matchen känns som en enda stor gäspning.

Nä, dags att fixa lite till innan jag ska läsa en annan bra bok jag hittade. Nämligen och Korvkioskens historia....mums!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar