söndag 18 augusti 2013

Jorden anropar!

Hej hej!
Så var denna helg också över men det har minsann blivit en hel del att gjort så det känns bra. Vädret har varit växlande och så klart regnade det lite när vi skulle måla så det får bli en annan gång. Men strandkanten är röjd och allt ris och gräs eldade vi upp igår kväll med "viss" hjälp av bensin. Vi la även på lite gamla brädor som vi hittade så efter ett tag brann det riktigt bra.

Idag har det även varit möte inför kommande helgs jippo nämligen Barncancertrampet. Verkar som om vi har det mesta på plats nu och våra funktionärsvästar är också färdiga nu.
Det kommer även andra grejer som vi ska ha men nu är bollen i rullning. Har vi tur kommer det över 1000 personer som ska cykla. Då slår vi förra årets antal då det kom ca 600 stycken. I år har vi även fått med oss massmedia och detta kommer uppmärksammas både i radio och tidningar och även i lokal-tv om vi har tur.

En annan sak som just nu är på tapeten är sorgebarnet " The Bridge". Jag har tidigare nämnt att den nya gångbron över järnvägspåren inte blev så där jättebra eftersom pengarna tog slut. Senaste budet är att det hela kanske kommer lösas men det kommer ändå ta minst ett halvår till. Ni vet, det ska remissas, räknas om, LOU och allt annat byråkratiskt. Sådant tar alltid tid men man kanske skulle tagit sig just den tiden INNAN man hissade bron på plats. Jaja, så är ser spektaklet ut nu.

Ja som ni ser är det ju långt ifrån klart och hur allt trä kommer klara en regnig höst för att sedan kanske övergå i snö vet man inte. Kanske blir till att riva hela patrasket och göra om igen. Många är arga på politikerna som inte gjorde rätt från början och det kan jag till viss del förstå. Totala kostnaden är beräknad till ca 40 miljoner, pengar som nu helt plötsligt inte finns. Så detta blir spännande att följa, i alla fall för oss som bor i vår lilla stad.

Annars är allt bra och semestern går också bra. Är faktiskt skönt att kunna ta dagarna som dom kommer trots att jag visserligen jobbade lite i helgen. Men å andra sidan får man ju mer gjort när ingen är där och stör. Jag själv kan ju heller inte störa någon under tiden så att säga. Sedan passade jag på att lämna en avskedsgåva till KG som jobbar sista veckan nu. Sedan väntar ju andra äventyr för henne. Tänkte även tejpa/limma fast Svamp Bobs mus i skrivbordet men det hann jag inte. Det får blir någon annan gång. Kändes även skönt att rensa av jobbmailen men det var inte så illa som jag trodde. Hade "bara" 212st olästa mail och över hälften var antingen reklam eller mail där jag bara låg som kopia. Så det gick faktiskt smidigt att röja av. Funderar även på att göra en liknande övning nästa helg om jag orkar.

För ett tag sedan erkände CIA att en av de mest mytomspunna och klassiska platser i historien, nämligen Area 51 faktiskt existerar. Det kanske inte direkt förvånar någon och att hemlighålla platser i en tid med Google Earth och andra liknande karttjänster är mer eller mindre omöjligt i dagens läge. Så att man nu avslöjar att basen faktiskt finns är egentligen inget spektakulärt. Basen har används till militära tester av bland annat flyg. Men om det verkligen landat UFO´s eller att det bor rymdvarelser på basen är än så länge obesvarat. Men det kanske vi får reda på om ytterligare 50-60 år. Men vill ni själva kika på basen finner ni den ca 20 mil nordväst om Las Vegas i Nevada.

Kanske ska man ska köpa sig något äckligt gott och sedan bara slappa och frossa framför tv´n resten av kvällen. Såg att man kör om filmerna om Bourne och ikväll är man framme vid den andra filmen. Hm, ja i brist på annat kanske man kan göra det. Gäller ju även att passa på att slappa och vara lite så där halvgrisig för om ca två veckor blir vi ju två här i mitt lilla hushåll igen....

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar