onsdag 14 augusti 2013

Jakten på den försvunna stenen.

Tjena tjena!

Imorgon ska jag på skattjakt, eller rättare sagt sten-jakt. Ja, det handlar inte om guld eller ädelstenar, tyvärr, utan mer om en sten mitt ute i sjön som jag tidigare i somras seglade på. Pang sa det men tack och lov gled kölen av stenen. Hur kölen i sig ser ut vet vi inte men det visar sig nog när vi lyfter upp båten i höst sedan. För att göra en lång historia kort så visste vi att det skulle ligga en sten på väg in mot den vik vi var på väg. Men stenen har varit lite som Fantomen, ni vet alla talar om den men ingen har sett den. Chansen att dels se den samt gå på den är liksom en på 4 miljoner känns det som, så oddsen var ganska låga. Men ska det jävlas så ska det och vips var det JAG som seglade på den. Stenjäveln finns på sjökortet men det ser diffust ut och den är inte uppmärkt med någon prick eller pinne. Men nu ska vi göra slag i saken och med två motorbåtar ska vi imorgon gå på stenjakt. Hittar vi eländet kommer vi att märka ut stenen med en boj. Men om vi hittar stenen ja, det vet i tusan. Ärligt talat brukar jag inte navigera så fel som jag gjorde men ibland har man ju lite otur...
Så OM vi hittar stenen lovar jag att berätta det här i bloggen.

Ja, annars har dagen varit bra och avslutade kvällen med träningen. Vädret var helt okej och luften är ju fortfarande varm. Är alltid lika kul att se många segel på sjön. Nu till helgen sticker vissa på läger så det var lite pyssel med att packa båtar och annat efteråt. Men det gick bra så ser ni en suspekt konvoj på väg ner till Pukavik med jollar, segelbåtar och motorbåtar så kan jag garantera att det är lägerdeltagare från klubben. Ja, det ser faktiskt alltid ut som ett gäng zigernare när alla ska iväg. Jalling skulle ha GummiTarzan på släp och det kan bli ett äventyr i sig. Han hade tydligen lite problem med sina bromsar på bilen och att då dra en båttrailer som dessutom är obromsad i 12 mil, tja..kommentarer överflödiga. Men det är hans problem. Å andra sidan kunde han ju klämt ur sig det lite tidigare kan man tycka och inte 4 min innan vi kopplade på ekipaget på hans bil. Men det är Jalling i ett nötskal.

Sverige slog Norge i träningslandskampen med 4-2 inför ca 13000 åskådare. Med tanke på att arenan har kapacitet för ca 50000 åskådare måste det känts lite tomt.

Roade mig förresten tidigare idag att spela lite landhockey med min 6 åriga systerson. Det är inte helt ofarligt då lilleman inte riktigt har koll på klubban. Men man lär så länge man lever heter det ju. Nu blev det inte så lång match för vips släppte han klubban och ville leka med lego istället. Sedan bara försvann han in till mormor och morfar. Så där stod jag med två klubbor, en boll och ett innebandymål mitt på gatan. Well well, barn är barn liksom.
Fanns en tid då jag själv tränade slagskott mot ett hemmagjort mål som jag ställde framför garageporten. Alla gånger jag inte träffade mål visade synliga avtryck av pucken på den vita garageporten. Det slutade med att jag som "straff" fick måla om hela helvetet men det var det värt.

Så här i sommartiden brukar det även vanas för att folk dricker för mycket, och kanske mest vin och öl. Har man semester är det ju lätt att ta ett glas när man i normafall inte gör det. En som anammat detta är Kermit som gärna tar sig ett glas...eller två. Men han brukar även få sota för det ganska så snabbt. Så här gick det i Norrland efter lite för mycket vin. Ja, han fick helt enkelt hänga lite över EG´s staket.



Nä, dags att slappa lite och sedan blir det nog någon bra film.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar