torsdag 29 augusti 2013

Jogga eller blogga?

Hej hej!

Så var torsdagen över. Blev en lång dag även idag och nu är jag faktiskt ganska se. Först full fart på jobbet sedan hem en snabb sväng för att starta diskmaskinen. Sedan iväg till ett möte och efter det hem igen för att stänga av diskmaskinen men starta tvättmaskinen. Så nu surrar den sövande i bakgrunden. Imorgon blir det också full fart och för att jag inte ska missa något har jag faktiskt skrivit en liten lapp. Men jag tror och hoppas att det kommer bli bra till slut. Sedan kommer ju Hanna vingla in någon gång under lördagen så det blir finfint...OM jag nu hinner klart allt. Jag kommer dock inte hinna klart sista sjömärket tror jag...eller tja..kanske. Vi får se.

Hm, visst är det bra att organisationen Friends finns. Ni vet dom som motverkar mobbing. Att köra en reklamfilm om Friendsdagen på Skansen den 24:e augusti är också okej. Men att köra samma film nu så här drygt fem dagar senare känns dock mindre bra, särskilt inte när man fortfarande hänvisar till den 24:e, dvs en dag som redan varit liksom.

Styrelsemötet ikväll blev som vanligt ganska långdraget trots att vi försökte hålla nere tiden. Konstigt, men vi brukar alltid fastna på olika punkter och då rinner ju tiden iväg. Kan bli spännande hur vi ska navigera i framtiden och min egna framtid känns just nu i alla fall ganska så oviss. Måste ta mig en funderare om hur mitt engagemang ska se ut nästa säsong. Har mina skäl men det är inget jag kommer skriva om här i bloggen. Positivt är dock att vi har god likviditet och den tid som är kvar av årets säsong ser ut att vara under kontroll. Hm, ja känns lite vemodigt varje gång säsongen tar slut men det är bara att gilla läget. Ett läge som jag faktiskt gillat nu i ca 30 år....

Ingen av er läsare som vill köpa ett sjömärke förresten?

Idag ska det även börja en ny serie på kanal 8, The Americans. Trailern verkar vara ganska så okej så jag tänkte ge den en chans i alla fall. Vem vet, kan ju faktiskt bli spännande med en serie där öst möter väst. Ja, ni vet KGB, spioner och sådant.
Annars har mitt tv-tittande varit ganska så sparsamt sista tiden. Jag har helt enkelt inte hunnit. Om det är bra eller dåligt vet jag faktiskt inte. Tänkte ju följa lite olika serier och dokumentärer nu i sommar med det har blivit fiasko. Kanske var helt fel tidpunkt också att följa serier. Mitt i sommaren ska man ju vara ute istället för att sitta inne och jag har verkligen varit ute samt ibland lite ut och in. Nä, jag kanske får försöka ta tag i det nu i höst istället. Fast om jag känner mig själv och H rätt kommer vi ligga och glo på fotboll hela hösten i var sin soffa. Å andra sidan är det ju kul att hon gillar fotboll och inte ser det som sporten som gud glömde. Beror ju dock samtidigt på att hon själv är fotbollsspelare. 

Ingen har väl undgått att SI har stängt Lundsberg tillsvidare. Ärligt talat, jag har svårt att känna någon som helst sympati faktiskt och jag känner fler som tycker samma sak. Nu ska ju eleverna fördelas ut i "vanliga" skolor i deras hemkommuner och det kan bli spännande. Jag seglade en gång med två killar som gick på Lundsberg. Deras föräldrar var några höga chefer inom en stor svensk industri och jag minns hur vi var lite fascinerade när dom berättade om hur det var. Ni vet, kavaj, slirre och en del andra konstiga saker som hörde skolan till. Några kanske blev avis men själv tänkte jag bara att jag var glad att jag gick i en vanlig kommunal skola. Nu var det inget fel på killarna utan dom anpassade sig bra till oss "vanliga" personer, å andra sidan hade dom inget val.
Men men, jag känner som sagt ingen som helst sorg eller sympati utan det är väl bara att säga " Welcome to the real world". I detta fall kan man ju även säga att skolan grävde sin egen grav. Så skulle det nu dyka upp någon lill-greve eller lill-grevinna i en skola nära dig så vet du var dom kommer ifrån.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar