torsdag 1 augusti 2013

Baby you can drive my car...

Hej hej!

Ibland är det härligt att minnas tillbaka till en tid eller epok som inte längre finns. Nu menar jag inte mina djupdyk i diverse lådor i förrådet utan på den tiden Formula 1 var just vad det heter. Såg ikväll en repris på en underbar Dox dokumentär om Ayrton Senna, ni vet den legendariska föraren från Brasilien. Herr Senna körde på den tiden då bilarna såg ut om rullande cigg-paket men det var ingen som brydde sig. Tre gånger gillt vann Senna VM och fortfarande en av tidernas främsta förare. Han började sin karriär i slutet av 70-talet med att köra go-kart.
Hur som helst Senna blev snabbt en nationalidol i Brasilien och var älskad av allt och alla i hemlandet. Men som kom då den där förödande helgen 2004 på Imola i Italien. Så här i efterhand kanske det liksom låg en mörk skugga över hela den helgen, jag vet inte. Men Rubens B åkte av på fredagens tidsträning så bilen bara blev en skrothög. På lördagen for även en annan förare, Roland Ratzenberger av banan och smällen blev så kraftig att han omkom.
Ja, samma öde nådde även Senna på söndagen sedan efter att ha lett loppen från start. Hur olyckan egentligen skedde finns det bara teorier om men han dog pga hårt slag mot huvudet av vad man tror var en spindelled som kom farande rakt in i hjälmen.
Effekten av hans död blev enorm i hemlandet och han fick faktiskt en riktig stadsbegravning. Ja, det var tider det, tider som än idag ibland känns som om det hände igår...

Nu är snart även denna vecka över. Veckan har faktiskt gått snabbt men så har det varit ganska blandad skörd av mycket men även lite att göra. Mest energi har jag lagt på att fixa till förrådet och nu har det blivit riktigt bra. Så nu är allt sorterat, skräp har slängts och jag har till och med dammsugit golvet. Hm, när jag kikade in en sista gång ikväll kändes förrådet nästan tomt och vemodigt. Men men, blir jag för deppad går det alltid att fylla det igen... Men som sagt, det har absolut varit värt mödan och besväret. Jag tror också att jag är mentalt redo för att ha slängt vissa saker som jag haft i över 10 år men som aldrig använts.

Grubblar lite över M också men jag tror att visheten nog vinner över dumheten denna gång. Sedan är det inte rätt tajming eftersom jag har ganska mycket på gång resten av sommaren och även i höst. Sedan måste jag jaga igatt på fröken goth-Ida för att kolla läget inför hösten och detsamma gäller Hanna och Hilda. Suck, ja först händer liksom inget, sedan kommer allt på en gång. Skumt men det är väl så livet är...

Just det, imorgon blir det en fika-lunch som Åsa kommit på. Det hela började med att vi, ja under just en lunch, började tala om att fika. Då beslöt vi att på fredag, ja då åker vi till ett riktigt kondis/bageri och käkar lunch. Dom har ju även mackor och baguetter om man vill ha det. Så det ska bli spännande att se hur det blir. Om det nu inte finns så mycket som faller just mig i smaken får jag köra förbi Donken på väg tillbaka till jobbet sedan. Vem vet, det är kanske fler än jag som skulle haka på just den avstickaren. Men men, får be att återkomma mer till det imorgon och avlägga rapport.

Dagens coolaste var dock att KG faktiskt blev glad över sin lilla "Media Mark" på toppen av sin skärm. Posen är ju helt klart sjukt lay back och är det semestertider så är det.
Målet är att vi ska fylla hela hennes arbetsplats med bilder och annat som relaterar till denna mupp. Dock har vi inte så gott om tid på oss för om ca 4 veckor kommer ju hennes egna lilla mupp så det gäller att vi ligger i om vi ska hinna.

Jaja, det var lite om lite denna torsdag den 1:a augusti. Förresten, om, exakt fem månader är det ett helt nytt år, 2014.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar