söndag 11 augusti 2013

På Hajk med en bike!

Hej hej!
Idag har det varit en sådan där "fixar" dag för att helt enkelt fixa saker och ting. Men det har gått bra och har även hunnit med lite jobb. Så nu hoppas jag att jag kan vara lite ledig. Men vi får väl se hur det blir med det.

På kvällen hälsade jag på syster och lilleman. Han låg i badet när jag kom och för en person som är ganska liten blir ju ett badkar mer eller mindre som en bassäng. Det syntes inte minst på golvet.... Men lilleman gillar att bada och precis som alla andra barn hade han karet fullt med diverse vattentåliga leksaker så som kannor, burkar, några båtar och en tvättsvamp. Under tiden passade jag på att inspektera slutresultatet av lägenheten som nu äntligen är klar. Men har man investerat nästan 300 tusen så vore det ju fan om det inte blev bra. Så nu är hela lägenheten både ljus, ren och fin.
Var ganska kul att se bilder på hur det sett ut innan och skillnaden är enorm. Till råga på allt hade den tidigare ägaren rök inomhus sedan 1990 så då kan ni ju tänka er hur det luktade. Å andra sidan prutade syrran ner priset ganska så rejält på grund av det. Så ni som röker och bor i bostadsrätt, rök för utomhus eller varför inte, rök inte alls.
Efter en grundlig inspektion hade lilleman badat klar och visade mig "skeppet" han byggt i soffan. Det var ett lastfartyg och där fraktade han järnmalm. Det var ju inte direkt det första jag tänkte på men så var det, järnmalm. När vi frågade vad han skulle med all malm till sa han att han skulle bygga gatsten av det. Hm..okej..och bilen går bra?? Vi fick meddela att det är ganska svårt att använda järnmalm vid tillverkning av gatsten. Däremot sa vi att det skulle funka bra om han ville använda malmen till att göra stekpannor eller kanoner. Han nappade snabbt på att malmen skulle bli till kanoner och sedan var det liksom bra med det.

På tal om kanoner så har det länge varit konflikt mellan Taiwan och Kina, där Kina påstår att ön tillhör denna supermakt. Men taiwaneserna står på sig och kommer skydda ön till varje pris. Men en gång i tiden var det så infekterat att både Kina och Taiwan sköt med artilleri mot varandra. Det är visserligen inget konstigt att två stridande länder gör MEN i detta fall blev det lite annorlunda. För efter ett tag enades det om att man bara skulle skjuta varannan dag. Dvs ena dagen var det Kina som fick skjuta och dagen efter var det Taiwans tur. Man enades också om att på söndagar så var det eld upphör. Hm, ja detta är faktiskt sant hur konstigt den än låter.
Till saken hör att Kina mer eller mindre stor som officiell "ägare" men Taiwan vill och försöker att bli en självständig stat, något som många västerländska länder inte erkänt. USA är ett av de länder som inte erkänt Taiwan som självständig stat men ändå stöttar man "landet" bland annat med militärt materiel. I gengäld kan ni ju själva tänka er var dom får, nämligen en allierad på ett viktigt strategiskt läge i nära Kina. Hm, ja det här med världspolitik är inte lätt märker jag. Dock intressant!

Det går många bra serier på tv nu och just nu följer jag Shameless. Helt klart en underbar serie och jag hoppas den kommer att bli långlivad. Hoppade dock av "Blågula drömmar" men ska försöka att se ikapp de avsnitt jag missat. Tur att det finns SVT Play. En annan bra serie är Skins. Däremot råkade jag se lite av dokusåpan om Familjen Kardashian. Ärligt talat vet jag inte var dom gör om dagarna mer än att bara glida runt. Ja, det verkar som om ingen i familjen jobbar men ändå har dom apmycket pengar, får går på alla fina fester och kör fina bilar. Jaja, det är en kul värld vi lever i.





Jaja, så med denna bild på the K-family så tror jag att det får vara bra för idag. Imorgon är en annan dag och det känns bra det också.
Förresten, don´t forget...
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar