måndag 15 februari 2010

Ball Kalla gladde oss Alla!

Japp, så har man skrikit första gången under detta OS. Är glad för den lilla tjejen som i verkligheten är ett kraftpaket utan dess like. Även en stor eloge till fröken Haag som kom in på en hedrande fjärdeplats. Hoppas verkligen att detta blir lite som proppen ur för hela OS-truppen. Men lämna mössorna hemma för dom var bland det fulaste jag sett.

Åter till Kalla, för det är ju trots allt hon som är huvudpersonen denna kväll. Dock vet ju alla vi som såg dokumentären om skidlandslaget att ingenting kommer gratis. Då vi vanliga Svensson hade semester i sommartugor, båtar eller utomlands befann sig Kalla och restan av landslaget på träningsläger. Mil efter mil på rullskidor i ur och skur (jo det kan ju regna även på sommaren) blandat med tuffa fyspass i Östersund.

Jag skulle verkligen vilja vara i Kallas kläder nu. Hon höll för trycket och för att citera Villie Railo, den kända idrottspsykologen, så var Charlotte Kalla verkligen "Bäst när det gäller". Tänk även på att tjejen är född 1987 och har många härliga år kvar där i skidspåren.
På SOK´s hemsida kan man läsa om Kallas alla meriter och lite annan fakta men än har man inte hunnit uppdatera med OS-guldet. Men lugn, det kommer.
Skulle nu Helena med bössan misslyckas tror jag att OS-guldet även kan leda till årets Jerringpris för Kalla.

Nåja, nu håller vi tummarna för att resten av OS går bra för allt och alla, bara så länge dom håller sig från Rodel.

I skrivande stund kan jag tänka mig att hundratals journalister knappar för fullt på sina datorer om Charlotte Kalla. Ja ni vet, fakta ska fram, hennes historia som skidåkare, bilder på henne som barn. Hennes familj ska intervjuvas och dom kommer säkert säga att dom är såååå glada och att inte ens dom trott på guld, men ändå vetat att dom har en speciell dotter. Ja, lite så där blödigt är det risk för att det kommer bli. Men det gör faktiskt inget en dag som denna. Jag hoppas även att detta guld även ger tösen en rejäl löneförhöjning från sponsorer och andra som på olika sätt stöttar henne. Men jag tror inte man ska oroa sig utan snart kan hon säkert välja och vraka med allt från Havregryn, solglasögon till vinterkläder.

Sist men inte minst var det lite "Upp till 13-varning" i slutet av intervjun i SVT. Efter att hon tackade svenska folket för allt stöd passade hon på att hälsa till "alla jag känner". Men även det är helt okej en dag som denna.
Jag själv är exakt 10år äldre, åker varken längd eller slalomskidor på någon högre nivå och har inte ens kommit i närheten av ett OS-guld. Tja, skulle väl vara alla de gånger jag umgåtts med Carolina Klüft men jag tror inte hon hade medaljerna med sig då.

Hur som helst, grattis Kalla och om du nu får Jerringpriset så är du värd det!!! Balla Kalla som på sätt och vis räddade oss alla....

/E

P.S Nu måste jag läsa Mats Olssons krönika på Expressen. Gillar det han skriver och nu bara måste han skrivit något bra om Kalla han också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar