tisdag 2 februari 2010

Icke så nicke!

Arbetet fortsätter i de olika tankesmedjorna jag är med i. Är det inte det ena så är det garanterat det andra. Men det är kul och lite hjärngympa behöver man då och då. Den ena efter den andra galna idén eller tanken kommer upp och då vi har högt i tak är det ingen som blir utskrattad utan vi skrattar snarare med personen än åt den.
Den knäppaste idén idag var att bryta upp all is som finns på vår lilla centrala sjö här i staden. Sedan skulle man framåt vårkanten få se hur mycket sjön förlorat i vattenmängd. Någon annan kalkylerade snabbt ut att ett sådant projekt skulle gå på ca hundra miljoner, minst. Men samtidigt hade det varit en kul grej. Dock måste man först se till att alla eventuella flöden av vatten till och från stoppas. Där ryker nog ytterligare några mille.

Är det någon som vet vad U2´s the Edge gjorde på Golden Globe Awards?

På Linnéuniversitetet finns det en kurs som heter ”Harry Potter och hans världar”. Efter fullbordad kurs har du kammat hem 7,5 högskolepoäng. Japp, ni som gissade att detta låter smått skumt och gissade rätt. Helt klart har denna typ av kurs skapat lite debatt.
Den lokala tidningen benämnde det hela som ”Hobbykurs” och jag är faktiskt beredda att hålla med.

Apan känner ingen men alla känner Apan. ( Afrikanskt talesätt )

Förresten om ni tror att det bara är att kroka i pjäxorna i skidorna och sedan fara ut och vinna några tävlingar så tror ni fel, oavsett om ni heter Charlotte Kalla eller ej. Gårdagens dokumentär om det svenska skidlandslaget var faktiskt ännu en i raden av bra och intressanta program från SVT Sport. Det finns ju inga genvägar till framgång och jag hoppas verkligen att det går bra nu i OS. Periodvis blev man helt utmattad bara av att se på deras olika fysträningar och där finns det inga soffpotatisar direkt.
Men som sagt, lycka till nu och gör oss stolta och glada.

Just det, höll ju på att glömma men ikväll är det Mästarnas Mästare också. Tur dock att det går i repris eller kan avnjutas på SVT Play. Jag ska först av allt skotta fram bilen, hinna få något ätbart i magen och sedan vidare på min odyssé i livets krokiga gränder. Vem vet, kanske hittar jag Snömannen, Big Foot eller varför inte Atlantis. Hade förresten varit hur kul som helst att göra en sådan där kanonupptäckt som skulle skriva om hela historien. Chansen är ju kanske minimal men man ska aldrig säga aldrig. Frågan är bara hur man skulle tackla en sådan sak. Nåja, den som lever får se.

Hej svejs!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar