måndag 15 februari 2010

Finska Lejon och ett mjukt lejon.

Säga vad man vill om tjejer som spelar ishockey. Det går inte fort, det är förbjudet att tackla, alla bär ansiktsskydd och sist men inte minst så liknar det då och då lite knattefotboll. Ja, ni vet när alla jagar boll/puck samtidigt som en flock. Men jag måste ändå säga att det var kul att titta på, i alla fall i brist på annat när man inte kan sova. Så igår bevittnade jag Finland-Ryssland, en match som de finska tjejerna vann med 5-1. Ryssarna var faktiskt inte riktigt med i matchen och allt annat än seger för finnarna hade varit sensation. Det komiska är ju att tacklingar är förbjudna men finnarna tacklade som aldrig förr, fick utvisningar men konsekvensen blev också att ryskorna tröttades ut fysiskt. Ja, så kan det gå.
Jag kan inte låta bli att undra om det är så jämställt att dom inte får tackla eller att alla måste ha heltäckande visir. Skumt faktiskt. Vet att det tidigare fanns oinvigda som även trodde att pucken var av mjukare material, men där går gränsen.
Men men, ikväll håller vi på Charlotte Kalla med flera. OS har ju annars börjat ganska så mediokert för svensk del.
Slutligen, det känns bra att dom som utövar damidrott idag övervägande just ser ut som tjejer/damer. Så har det ju inte riktigt alltid varit.


Idag var det också första arbetsdagen efter helgen Kick-off. Om man generellt brukar spendera några minuter att uppdatera kollegor om den gångna helgen så kan ni själva räkna ut hur lång tid det tog idag då så många befunnit sig på samma plats så att säga. Saker skulle klaras ut, maten skulle benas ut, skandaler skulle tas upp till ytan och allt skulle sedan sammanfattas. Efter ett tag blir det ganska så tjatig at höra om vem som var fullast, vem gjorde bort sig eller vem som fegade ur och la sig tidigt. Rent arbetsmässigt kom vi nog inte igår förrän klockan 10:00. Men på det stora hela verkar i alla fall alla vara nöjda och det är ju huvudsaken.


Kvällens avsnitt av Criminal Minds börjar 02:00.


Min nya kompis Aslan har väl inte väckt någon större glädje i resten av min lilla familj men jag lovar att han kommer att fylla sin funktion. Vissa av er vet ju redan varför han finns hos mig just nu och jag tror det blir kanonbra. Men för tillfället sitter han mest stilla där hemma i soffan och ser på…hm, tja OS kanske. Tycker det ser riktigt mysigt ut där han sitter i sin hörna med benen uppdragna. Känn dig som hemma lille vän!





Ha det gott!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar