söndag 7 februari 2010

Slapp söndag...

Nu är det mer eller mindre julstädat här hemma. Dammat, dammsuget och även skurat golv och lister. Så nu luktar hela hemmet citron, eller citrus kanske man ska säga. Nu behöver man inte städa på någon månad eller så. Kvar är bara att putsa fönstre men det få allt vänta till snön är borta. Men när man gör en sådan rusch på en söndag är man värd att ligga raklång på soffan resten av dagen.

Brukar skylla på TV utbudet med jämna mellanrum men då och då hittar jag något progam som jag fastnar för. Det senaste är Himlen kan vänta. Vet inte om ni sett det men programmet, eller rättare sagt programmen handlar om olika personer som mitt i livet fått reda på att dom bär på någon obotlig sjukdom. Det är allt från cancer till ALS. Ja, det är en ganska så naken och personlig dokumentär men väldigt intressant. Inte minst då man ser hur liven förändras och hur människor agerar då saker och ting inte längre är självklara eller när man kan ta saker för givet. Varje dag blir en gåva och dessa personer har verkligen lärt sig det. Nu på måndag är det en summering av det hela om man får träffa familjerna igen. Redan nu vet man att i alla fall en person dött men vad hände med dom andra? Ja, jag kan verkligen rekommendera er att se det på måndag kl 20 på SVT 1.
Kan förresten säga en annan sak, tacka fan för att denna typ av program går på SVT och inte på någon annan kanal. Ett reklamavbrott hade varit totalt katastrofalt, för att inte tala om makabert.

I senaste numret av Trucking, ja ni vet tidningen för alla inom Masin, Truck, Skog och Entreprenad kan man läsa om att Rottne snart släpper en ny skördare, fler och fler monterar borraggregat på grävmaskiner och sist men inte minst ökar brytningen av stubbar i landet. Problemet är dock bara att många stubbar är så smutsiga att värmeverken har problem med att elda dom. Men men, det är en annan femma.

Nä, dags att plocka ur torktumlaren.

På återhörande!
Eken

P.S Nä Micke, det var inte jag som ställde en massa ölburkar bakom gardinerna, i bokhyllan eller i diskmaskinen...så det så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar