måndag 19 april 2010

En snurrig liten sprätt...

Trots en underbar vårdag med värmande solsken och klarblå himmel ligger fortfarande vulkanens moln över Europa som en domedagsmatta. Tycker dock fortfarande att det är både häftigt och fascinerande men så har det heller inte drabbat mig personligen så där jättemycket. Att solen lyser som fan just idag är även ironiskt eftersom vår fotosession igår fick utföras i moln och blåst. Men nu är det klubbat att bilderna ska tas om och modellerna ska stylas om dom också. Så man behöver inte gråta över spilld mjölk utan det kommer fler chanser.

Nu har jag dragit mitt strå i stacken och burit med mig en packe gamla Hundsport till jobbet. Någon har ju startat en bok och tidningsklubb där hugade spekulanter kan byta böcker och tidningar med varandra. Intresset måste varit över förväntan för de två bokhyllor uppsatta för detta börja bli fulla nu. Där ligger både bra och mindre bra böcker varvat med tidningar. Det är allt från Tara till National Geographic. Nu saknas bara en skön stor hörnsoffa i fikarummet. Men jag tror det ska gå och lösa det också.

Livet på Laerkevej verkar vara som livet på vilken väg som helst i en lummig förort där det utåt sett ser hur fint och lugnt ut som helst. Men bakom varje dörr finns en unik familj med egna problem, egna drömma och egna hemligheter. Kanske är det just därför Livet på Laerkevej är så bra.



På min senaste resa så hände det att man då och då tog skydd från värmen och slängde sig på hotellsängen istället och njöt av ett nerkylt rum ett tag. Ofta slötittade man på TV och eftersom det var ont om kanaler med engelska så kunde man glo på tecknad film istället. Där behöver man ju inte förstå vad som sägs på samma sätt. Så där låg jag på sängen och såg Snurre Sprätt, Duffy, Tom och Jerry och andra tecknade klassiker. Trots min ålder måste jag väl tyvärr erkänna att vissa avsnitt faktiskt var ganska så roande och helt klart odödliga. Om man däremot helt är emot våld och annat så är dessa filmer inget bra alls. Det är ju många bulor i skallen, bortsprängda hus och andra icke humanitära saker som äger rum, inte minst i Tom och Jerry. Men men, så länge det är tecknat verkar ju det mesta slinka förbi censuren.

Ikväll blir det till att jobba lite igen. Som jag sagt innan vore det helt okej om dygnet hade mer än 24 timmar. Men jag vet inte, jag är kanske ganska så ensam om att tänka så. Därför får jag kapa in på annat under de 24 timmar som ju är tillgängliga för var och en. Att ändra hela dygn och kalendersystemet känns som en enorm sak att genomföra och man måste nog har en stor del av jordens befolkning med sig i ryggen. Å andra sidan kan man ju dom som i normala fall har dålig koll på tid och rum. Tänker inte gå in på i detalj vilka dessa kan vara men som sagt, det finns ju många olika typer av människor på vår planet.

På återhörande
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar