lördag 17 april 2010

Saturday night news

Idag ser det faktiskt ut som om Vulkanaskan lagt sig som ett lock över denna stad. Nu vet jag ju att det inte är så men det känns faktiskt så. Efter ännu en dag med inställda flyg, överfulla tåg och bussar och svindyra taxiresor kanske det är lika bra att inse fakta. Flyget betyder mer för oss människor än vi kunnat ana. Alla er belackare som hävdar att flyget är första klassens miljöbov har kanske rätt, men se istället till hur den moderna tidens infrastruktur fullkomligt brakar samman. Flyget innebär ju även så mycket mer. Skulle det inte flygas kommer den där mysiga lilla restaurangen i Thailand förmodligen slås igen och ägaren och hans familj skulle stå utan levebröd. Detsamma gäller även oss själva, det här med turism är ju lite av tjänster och gentjänster. Den typ av resenärer som kanske egentligen drabbas minst är alla affärsresenärer där den ekonomiska smällen kanske inte blir lika stor. Flygande direktörer och andra högre tjänstemän brukar klara både resa och eventuell missad arbetsdag utan allt för stora hål i plånboken.
Men man kan också se detta som en chans då vi alla blir jämlika. Punkaren som delar taxi med direktören, moderaten som på tåget hamnar bredvid sossen och den ensamma kvinnan som delar bil med den ensamma mannen.
Jag måste nog tyvärr erkänna att jag följer detta med visst intresse och trots att jag nu själv inte sitter i någon knipa på grund av inställt flyg så vet jag även andra som tycker detta är minst lika spännande.
Samtidigt kanske viss frustration också beror på att det inte finns någon enskild grupp, individ eller bolag att skylla kaoset på. Detta kaos är ju helt och hållet ett vredens verk av moder jord.
På tal om miljö så kanske man skulle passat på att mäta luften nu när i princip hela Europa slutat flyga. Ta chansen nu alla ni miljövänner. Denna chans kanske ni aldrig får tillbaka. Sedan kan ju jämföra resultaten med andra resultat uppmätta då all flygtrafik är igång igen. Skulle det då vara oförändrat kan ni lägga ner tjafset om flyget som en miljöbov.
Well, hade egentligen inte tänkt skriva något alls om detta men det är tyvärr ganska oundvikligt. Mina andra bloggvänner har gjort likadant och varje tidning i hela Europa har ju samma tema. Till och med N.Y Times nämner detta kaos på sin första sida, så åter igen är Island i fokus vare sig dom vill eller inte.

(En liten parantes till det hela är att jag själv ska norröver om en vecka. Om resan blir av eller inte återstår ju att se och teamet jag ska besöka sitter i skrivande stund fast i Stockholm. Hm, ja visst är det en kul värld vi lever i.)

Well, nu ska vi fara och handla.

På återhörande!
Eken

P.S På hemmapremiären ligger just nu Öster under med 0-1 mot Syrianska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar