onsdag 21 april 2010

Hokus Pokus Fillijokus...och en vissen krokus...i plast

Resten av veckan skulle bli en triumf av varma vårkvällar, sol och varför inte tända grill och annat som hör varma kvällar till. Men igår runt klockan 23 hände något mycket märkligt. Det började ju fan snöa!!! Som ett fån stod man i mörkret och glodde ut genom fönstret och i skenet av gatlyktan kunde man se ett snöfall som om det vore i mitten av januari. Hallå eller??!! Så kan man ju inte göra. Jag försökte desperat finna någon orsak och syndabock till detta antiklimax och fick tag på EG som fick ta skulden. Då EG befinner sig söderöver kunde man ju ge sig fan på att även snö, is och kyla skulle komma med också.

Alla planer om grill, segling, plantera nya..plastblommor, fönsterputs, framställning av trädgårdsmöbler och annat som hör våren till passerade revy och kvar stod man och glodde ut på ett naturfenomen som färgade den ganska så gröna gräsmattan alldeles vit. Alltså om det ändå varit lite vulkanaska så okej, men inte SNÖ! Men jag fick väl smaka på egen medicin nu med tanke på alla pikar uppåt landet då jag med glädje påpekat att i Boden föll minsann snön till och med i mitten av maj.
Nåja, vad är väl en bal på slottet.

Ikväll ska våra tappra seglare åter ut på ett nytt träningspass men vi har uppmanat alla att byta våtdräkterna till slutna torrdräkter istället. Annars fryser dom nog ihjäl vid eventuella bad. Nu skiner visserligen solen lite men kylan är kvar. Tur att man inte magasinerade vinterkläderna riktigt än. Global uppvärmning och växthuseffekt, yea right!
Hm, på tal om kläder så har jag ännu inte vågat stryka på mina nya bokstäver. Instruktionerna var något diffusa och diffusa instruktioner ihop med hög värme på ett strykjärn känns lite otäckt. Men jag får ta mig i kragen och prova. Vet dock inte vilka par brallor som jag ska börja med, men jag får väl ta dom som jag är minst rädd om. Annars får jag göra som på bilden och liksom sy fast grejerna efter att först ha strykigt på bokstäverna på separata lappar. Hm, suck… detta som lät så enkelt från början…suck igen.



Folk som heter Alf brukar ofta kallas för Affe. Nu är det ju dock så att Affe betyder Apa på tyska…

I senaste numret av Hundsport var det ett intressant reportage om de så kallade förbjudna F-benen. Dessa innebär ben från Får, Fisk, Fågel samt Fläsk. Tänker inte gå in på det mer än att allt man tror inte alltid är rätt. Men kontentan är dock att håll era hundar borta från dessa ben, men OM ni tvunget måste ge ett ben från dessa fyra ”Filurer” se då till att det är ben från så unga djur som möjligt. Yngre djur innebär nämligen mjukare skelett och ben. (Nu menar jag inte hundarna…)
Ett annat mer spännande och allvarligt inslag handlade om den grupp hundar som nu tränas till att hitta cancer hos människor. Dom ska alltså med sin duktiga nos kunna sniffa upp eventuell cancer. Till att börja med har man valt att rikta in sig på den vanligaste formen av cancer, lungcancer. Jag hoppas att detta faller väl ut och vi önskar självklart lycka till från redaktionen på Ekens Hörna!

Hm, var för måste alla norrländska filmer ha ett visst vemod över sig? Det förstår jag inte riktigt faktiskt. Filmer som Vildängel, Rätten till ett liv, Ping Pong Kingen och inte minst Jägarna är ju inte direkt filmer du hittar i facket för komedier. Men skummast filmer med vemod i hittar man i vårt östra grannland Finland. Maken till skumma och deprimerande filmer får man nog leta efter. Minns dock en film som hette Finnjävlar och den var ganska kul men undermeningen var ju självklart tragiskt med vodka och knivslagsmål. Nä, tacka vet jag danska filmer och även danska tv-serier. GO Denmnark GO!

Nu ska jag själv GO… home.

På återhörande
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar