lördag 10 april 2010

Saturday Night..Lights...

Idag har det varit en spännande dag på många sätt och vis. Orkar inte redogöra för allt men kan dock meddela att all energi jag gjorde av med under dagen kompenserades av god mat och dryck på kvällen sedan. Som jag nämnde tidigade var jag ju trippelbokad men valde det som kändes bäst. Man kan ju inte vara på alla ställen samtidigt liksom.
EG, jag valde...som sagt rätt...

Inatt visas filmen Friday Night Lights. Det är en film om den där lilla lilla staden någonstans i Texas där alla sluter upp kring skolans fotbollslag. En stad där alla känner alla och definitvit vet var alla gör och inte gör. Jag tror det är svårt för oss svenskar att liksom förstå hur mycket skollaget i amerikans fotboll verkligen kan betyda för en amerikansk småstad. Tror nog att man liksom måste varit på plats för att ens inse det. Men filmen är helt ok, har sett den innan. För er som hajjade till över namnet, så ja det finns även en TV-serie med samma namn och i princip samma budskap. Ny blev serien ingen succé så Kanal 5 bytte ut den efter ett tag mot...hm...Gilmour Girls...

Att flyga en hel stadsledning i ett och samma plan, ja ett Tupolev dessutom blev ju tyvärr en jävligt dyrköpt läxa för våra grannar i Polen...

När mina kära gäster lämnat ikväll begrundade jag mitt kök. Lättare disk gömmer man ju snabbt undan i diskmaskinen men kastruller och ugnsfasta former fyller nu min diskbänk. Men jag orkar inte ta det nu faktiskt. Allt blev ju så improviserat, grillad kyckling och potatisgratäng (!) och vin, öl och vatten. Men ingen klagade eller var vi väl alla hyfsat hungriga. Måste nog dock fixa ett köksbord nu där man utan problem kan sitta fler än fyra, men det får bli ett framtida projekt.
På tal om projekt, eller ska vi kalla det forskning. Visste ni att det finns en tjej som forskat kring att "Utforska samhällsekonomiska konsekvenser av en förbättrad vattenmiljö." Forskaren heter förresten Emma Westling som studerar vid University of Sheffield. Det låter väl så där spännande men man blir alltid lika förvånad över vad folk liksom kommer på att forska om.
Personligen forskar jag också en hel del men det är av mer privat karaktär och jag är inte (längre) knuten till något Universitet...och tur är nog fan det.

Blir spännande nästa söndag då Umeå IK tar emot Lyon hemma. Efter 2-3 borta idag har Umeå fortfarande god chans att ta sig till final i Champions League for Women.

Jordgubbsaft och Norrlands guld är ingen bra kombination...på tal om smak...

Imorgon har måste det till lite disciplin här hemma. Det ska städas och och diskas och jag ska ge mig på att stryka på lite loggor m.m. på ett par kläder. Kan bli hur spännande som helst. Antingen går det jättebra eller så bränner jag ner hela huset...typ. Men jag har fått lite intruktioner av den gode Micke så jag hoppas det löser sig.

Well, ha en fortsatt bra helg där ute i Mellanmjölkens land så hörs vi senare!

Eder
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar