onsdag 7 april 2010

Vattenvägen till Panama eller glid på ett bananskal.

Brukar ni fundera på varför saker och ting är som det är? Varför är damfotboll större ni norr än i söder? Vad kostar det för ett containerskepp eller kryssningsfartyg att korsa Panamakanalen? Hur mycket kan man verkligen ta betalt för 50cl flaskvatten, och åter igen vem dödade Laura Palmer?

Tänker väl inte ge er svaren riktigt än men det finns som sagt olika saker som man kan fundera på när man inte har så mycket att göra. Det är ju bättre än att räkna får om man har svårt att sova någon kväll.
Men vi kan dock börja med vattnet. Om man struntar i att egentligen fokusera på själva vattnet så satsa istället på designen av flaskan. Detta har bland annat Evian provat med hjälp av modegurun Jean-Paul Gaultier. Även uppstickaren Bling H2O har gjort detsamma, dvs satsa på coola flaskor i hopp om att vi dumma konsumenter ska köpa det. Passa sedan på att stick några flaskor i näven på kändisar så är bollen i rullning. Priserna kan variera från 180kr för 350ml upp till över 400kr för en halvliter. Är man verkligen villig att betala så mycket för vanligt vatten utan kolsyra? Nja, köper man sådant vatten gör man det för flaskan, inget annat.
Men visst, flaskorna är ju trots allt snygga och detta bevisar ju trots allt att det finns en marknad för det mesta.
(Annat än ditt kranvatten EG...)

Fina flaskor men grymt dyra droppar....vatten.
Visste ni att svenska elitserien i hockey en gång i tiden rankades som världens näst bästa liga efter NHL.

Idag var jag förresten hos tandis. Det var en ganska ok upplevelse och men pengar kostade det. Men att hålla ordning i käften minst en gång om året tycker jag är värt. Nu förtiden kan man ligga och se på tv medan dom gräver i munnen. Hos min tandläkare har dom en tv i taket som man kan glo på. Denna gång var det en film om djur och skidåkning.(!) Det var dock ingen bra film och efter ett tag insåg jag att den var specialgjord för tandläkare. Ja, det stod dentalvision i ena hörnet. Alla besök avslutas sedan med att man får dricka lite vatten ut en vit plastmugg för att sedan spotta ut sin halvblodiga saliv i det lilla handfatet. Japp, det var en kort resumé om mitt tandläkarbesök idag.

Denna bild gillar jag skarpt, men så är jag inte så vuxen av mig heller. Tror man måste våga behålla barnasinnet ända till den dag man dör. Att vara vuxen blir lätt så tråkigt har jag märkt. Så fram med leksaker, sov med nallen och sist men inte minst, unna dig att sov middag någon timma mitt på dagen.



Nä, dags att göra annat och kanske passa på att njuta lite av sol och lukt av vår. Fast just nu luktar det mest kaffe och ett bananskal. Kaffe och banan blev som lite eftermiddagsnacks idag. Tillsammans luktar det faktiskt rent ut sagt skit men jag får väl diska muggen och slänga skalet. Lika bra det förresten så ingen halkar på det....
På återhörande!
Eken

1 kommentar:

  1. Vi i norr är inte så lättlurade som vissa andra och använder oss av det bästa av allt RENT KRANVATTEN...godast och nyttigare..
    Man kan inte sälja allt med mördande reklam eller snygga förpackningar....finns vissa som genomskådar....Ha ha ha
    EG

    SvaraRadera