tisdag 27 april 2010

Mellan vaket och icke vaket tillstånd med kudden på golvet.

Trots att dagarna flyger fram så är det ändå viktigt att försöka sakta ner och minnas tillbaka på de stunder som varit. Då mitt liv just nu går lite för fort så blev jag glad när jag fann denna fina bild tagen på isen. Att ta en liknande bild idag är omöjligt utan att bli våt om fötterna. Denna lilla sjö som ju blivit en oas för oss i staden blir nog bara mer populär ju längre tiden går. Så håll till godo och njut av en fin vinterkväll någonstans i Sverige.




Ska alldeles strax bege mig till nästa stopp för dagen, nämligen ett föreningsmöte. Känns lite som om livet just nu mest kretsar kring jobb, föreningsmöten och sängen, då för att sova. Äta kommer liksom i andra hand både vad det gäller maten i sig men också klockslaget. Lunchen idag åts upp vid skrivbordet och middag ikväll, tja jag är öppen för förslag som det så vackert brukar heta. Åter igen beror det helt på när jag kommer hem till hemmets lugna vrå. Men hade man inte haft roligt mitt i allting så hade man nog givit upp för länge sedan. Jag ska absolut inte klaga och hur man än vänder och vrider på det så har vi nog alla ganska så kul med alla typer av projekt som rullar just nu.

Hm, måste erkänna att Mariah Careys version av ” I wanna know what love is” faktiskt är ganska okej….

Nu shockhöjdes ju bensinen igen, tycker jag är lite synd. En annan skum sak är ju att det är ju först på senare tid efter det att bensinpriset sköt i höjden som man började bygga alla dessa spektakulära saker i länder som Dubai, Abu Dabi och Förenade Arabemiraten. Frågan är om det finns ett visst samband eller om det bara är slumpen eller ödet. Hade varit bättre om dom struntade i att bygga en massa konstgjorda öar och världens högsta hus för att istället få ner bensinpriserna lite. Men okej, det har nog inget samband alls när allt kommer omkring, men man kunde ju låtsa i alla fall. Men dom får kanske sitt ”straff” den dagen all olja tar slut och kommer åter gå till att bli länder bestående av, tja sand och åter sand. Ja, den som lever får se.

Det går förresten nästan så fort att jag då och då glömt att jag skulle vara någon helt annanstans denna veckan, något som dessvärre fick skjutas upp. Det är inte alls kul men ibland vill man en sak men någon annan något helt annat. Men jag får väl försöka bli lite bättre på att säga NEJ istället för att slänga ur mig ” Japp, det fixar jag”. Detta ”fixarjag” har den senaste tiden oftast skapat problem tyvärr men mest för mig själv. Klyschan att ställa laget före jaget känns bara just som en dum jäkla klyscha. Så medan ”vissa” andra är fria och lediga och hoppar runt i sunkiga kläder och sover så länge dom vill så sitter jag snällt kvar och jobbar och sliter för både brödföda, tak över huvudet och för att ni ”äldre” ska kunna pensionera i innan ny fyllt 95. Fan, ibland är livet riktigt orättvist!

På återhörande!
Eken

1 kommentar:

  1. Tänk att "vissa" trots ålderdom ännu kan njuta och är värd att hoppa omkring i myspyströjan och bara ta dagen som den kommer trots att man ibland får höra "äldre" ha ha ha
    Men på så här sätt så kanske du oxå snart joinar denna skara...
    Puss

    SvaraRadera