fredag 22 mars 2013

Boats that floats!

Hej hej!

Snön fortsätter att falla och håller det kalla och kyliga vädret i sig till söndag blir det rekord. Sämre vår har jag knappt sett maken till. Att sjösätta båtarna om två drygt två veckor ser nu helt ut att gå i stöpet. Men men, den dagen den sorgen. Det enda positiva i kråksången är att jag äntligen fått till inställningarna på timern så nu är motorvärmaren helt okej. Känns absolut nice att sätta sig i en varm bil då motorvärmaren även inkluderar kupévärmen.

På tal om båtar så har jag tidigare yrat lite om Smeralda, eller som den nu heter Sea Stallion. Ja, man kanske inte kan kalla det för båt utan snarare skepp. Nu är det ju så att ägaren även två andra båtar som han kan förlusta sig med. Dels lyxkryssaren Dubai Yacht, ett schabrak på 126 meter och klassas som världens näst största "privatägda" lyxyacht.
Ja, det är ju gott om plats i alla fall och ombord finns mer lyx än man ens kan drömma om. Men nu visade det sig att Shejken gärna ville ha en lite "mindre" båt också och har lagt en beställning på en 38,5m lång båt för "domestic travels" mellan de olika Emiraten. Båten är byggd i Italien och ser ut så här.

I likhet med Sea Stallion (Smeralda) så är båten byggd i aluminium men trots det har man inte heller denna gång sparat på lyx. 

Jaja, för er som inte alls är intresserade av detta så är det bara att beklaga. My blogg, my gossip!

Nu stundar helg och det ska som vanligt bli skönt. Har dock en ganska så späckad agenda även till helgen men det ska nog gå bra. Bland annat ska jag snickra en ny liten tv-bänk till sovrummet. Kan bli kul att få mecka lite med sticksåg, skruvdragare och hammare igen. Eventuellt blir det även lite målning också. Men först av allt ska jag unna mig en sovmorgon hade jag tänkt då H&E befinner sig på annan ort de närmsta dygnet. Men för att jag inte helt ska sova bort dagen blir det nog till att ställa väckarklockan, men inte på normaltid utan runt 10-tiden. Ja, det får räcka.

Sist men inte minst, vill ni se svensk kriminalfilm kan jag rekommendera Irene Huss-filmen på lördagkväll på kanal 5.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar