lördag 30 mars 2013

Ägg, fjädrar och kärringar med kvast.

Hej hallå!
Påskafton i all ära men det är ändå skönt att kunna ta det lugnt. Har klarat av en familjemiddag så det känns som om man varit hyfsad social ändå. Eftersom E kommer först imorgon har jag ytterligare lite kvar av min egentid och jag får väl försöka att inte sova bort den. En sak kan dock nämnas, jag har inte ätit en tugga godis trots det är påsk! Hurra hurra!

Brukar inte blanda mig i politik men kunde inte låta bli att läsa om, men även fördjupa mig lite i den konflikt som nu hopas sig på Koreahalvön. Ingen har väl undgått att Nordkorea mer eller mindre förklarat krig mot i första hand USA. Så sent som ikväll stod det klart att man hade för avsikt att ge sig på Hawaii med sina missiler. Resten av världen manar till lugn och vill självklart inte se något krig. Skulle ett krig trots allt bryta ut skulle det nog även vara över på mindre än ett dygn och den stora förloraren skulle bli Nordkorea själva. Ja, om man ska vara lite ful kan man säga att far det iväg en missil kommer Nordkorea nog tyvärr vara jämnat med marken ganska så fort. Man skryter om att landet är rustat för strid, men hur rustar man ett land för strid där befolkningen mer eller mindre svälter ihjäl? Jag tror också att USA och andra smyger utanför kusten i U-båtar som var och en har missiler ombord med en sprängkraft som får bomberna i Hiroshima och Nagasaki att se ut som små nyårsraketer. Ja, kontentan är att Nordkorea skulle inte klara ett krig speciellt mycket. Och självklar skulle man tycka grymt synd om dess hjärntvättade befolkning som är så grundlurade från topp till tå. Visste ni att dom tror ju att det är deras stora ledare som uppfunnit hamburgaren, för att bara nämna något. Men men, vi får se vad som händer men OM nu kriget skulle börja kommer förmodligen staten Nordkorea inte längre existera, varken på papper eller...fysiskt.
Till saken hör också att inga länder i väst är så värst pigga på att kriga. Kriget i Irak är över, trupperna i Afghanistan ska tillbaka och bakom sig har samtliga krig lämnat ett djupt svart hål i de deltagande ländernas budget. Det är också en anledning till att så fort som möjligt slå ner ett eventuellt krig med Nordkorea.
Jaja, nog om det.

Imorgon ska jag eventuellt köpa på mig en kul men ändå ganska så onödig pryl, nämligen en isborr. Funderade på att köpa isborren redan förra året men innan jag funderat klart försvann isen. Men eftersom vi är lovade mer kyla så kanske jag hinner inhandla och borra detta år istället. Men jag har inte riktigt bestämt mig än. Kan kännas lite onödigt men det kanske kan ge vissa bieffekter. Har jag borr kan jag även passa på att fiska lite. Nu är jag ingen storfiskare men jag kan ju bli.
Eller struntar jag i allt och tvättar bilen istället....

Sist men inte minst, hörde ett ganska kul uttryck idag  sagt från en skvadronledare som ansvarar för x-antal C-130 Hercules stationerade vid gränsen till Affe. Mottot för hela skvadronen var " You call-we haul". Ja, så var det sagt!

På återhörande!
Eken

P.S Avdelningens version av Harlem Shake är inte riktigt klar än...men den kommer....på gott och ont.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar