onsdag 27 mars 2013

Krävande kravsättning.

Hejsanhej!

Ännu en dag med sol och ännu en dag med varierande uppgifter. Kylan biter sig dock fast och det här med att vända ut och in på hela bostaden för att leta efter nyckel till motorvärmaren lönade sig. Även om det nu visade sig att det fanns ingen nyckel utan jag fick till slut hämta ut en hos hyresvärden. Men att hoppa in i en varm bil är minsann inte dumt dessa tider. Även H verkar gilla det för han kryper snabbt tillrätta i sin lilla bur i bilen och somnar innan man ens kommit ut från parkeringen.
Men våren? Var tog den vägen...?

Något som däremot står för dörren är påsken och på jobbet har det pyntats lite. Vicky hade med sig en äkta häxa hemifrån som vi hängt på ett strategiskt ställe. Kvasten sitter lite konstigt på kärringen så en annan kollega undrade varför påskkärringen hade svans....hm. Ja det kan man ju undra.
Men det viktigaste av allt är ju att påskhäxan är så ful som möjligt och det hon ju som ni kan se. Vi passade dock på att pimpa henne lite för kitteln hade Vicky inte med sig utan den rotade vi fram i ett av våra förråd. Vem som tagit med sig den i första läget har vi ingen aning om. Jaja, nu har vi gjort vår del påsken 2013 i alla fall. 

Har kommit på att sista minuten på U2´s låt With or Without You måste vara ett av världen bästa låtavslut. Det ska man lyssna på med så hög volym att hjärnan nästan ramlar ut genom näsan för att få rätt effekt. Men mäktigt är det i alla fall. Hm, vi spelade faktiskt en helt annan låg en gång i tiden men i slutet på den låten la vi in U2´s låt lite som en gubben i lådan. Blev total succé då det begav sig, någon gång i mitten av 90-talet.

Igår kom jag och E in på det här med utbildning. Det slutade med att jag inför öppen ridå, dvs E, fick visa mina slutbetyg från gymnasiet. Jag hade 4,5 i medel, något som kan anses som helt okej för en kille som på den tiden bara hade 3 huvudintressen här i livet, trummor, segling och snus. Men summan av kardemumman blev att E hade ganska så mycket sämre slutbetyg från hennes 3år naturvetenskapliga linjer men hade orken att ta tag i det hela och hamnade ju till slut på Sveriges Lantbruks Universitet. Mina eftergymnasiala studier är då i sammanhanget ganska så blygsamma men jag har ju i alla fall pluggar på Högskola, men inte i 5 år. Å andra sidan har jag heller inga skulder till CSN. Men men, vet inte vilket som är bäst faktiskt. Att ha en akademisk examen i ryggen kanske inte längre är så viktigt för i dessa tiden kan man ju hamna var som helst för att jobba, om man nu får ett jobb vill säga.
Nu ska ju nämnas att E även hann med en sväng på Komvux för att läsa upp betygen för att ens ha chans att komma in på SLU. Komvux varvade hon med att städa flygplan på Arlanda. Ja, alla har vi gått krokiga vägar här i livet och tur är kanske det.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar