tisdag 12 mars 2013

Fina fisken och coola hästen!

Goder Afton!

Det var skönt att dra sig hemåt idag för eftermiddagen körde ihop sig rejält, igen. Nu är det full fart dagarna i ända men det positiva är att dessa fulla dagar går sjukt fort i alla fall.

Middagen blev en spännande upplevelse. E var sugen på fisk så eftersom jag plockat hem en massa firre så var det ju lugnt. Hon plockade fram en stor torskfilé och kastade in den i micron för att den skulle tina. Själv hade jag löst matbiten på annat vis men höll sällskap vid bordet. Efter micron så hamnade firren i stekpannan och efter det vevade hon i en tomatsås med chili. Till detta kokades pasta. Det hela såg dock ganska gått ut men jag satt hela tiden inne med en viss hemlighet. När hon glufsat i sig firre, pasta och sköljt ner det hela med två stora glas apelsinjuice tyckte hon fisken smakade lite konstigt men ändå jättegott. Jaha, svarade jag, vaddå konstigt? Tja, inte som torsk brukar smaka och så himlade hon lite med ögonen. Okej, svarade jag. Kan ju vara så att du stekte den för länge eller att smaken blev lite skum eftersom den tinades snabbt i micron.
Ok, ja då kunde jag inte hålla mig längre utan meddelade att den stora torskfilén som precis svalts ner med pasta och juice helt enkelt var en gädda!
Ja så kan det gå...hehe

I skrivande stund glor vi på 3:ans nya satsning "Kändis Hoppet", ett program där "kända" personer ska lära sig hoppa simhopp. Måste dock erkänna att dom är ganska duktiga och själv skulle jag aldrig ställa upp på något sådant. Inte för att jag är höjdrädd eller rädd för vatten, men att göra konster från en trampolin, nä där går min gräns. Men som sagt, dom är faktiskt duktiga och underhållsvärdet är helt klart hyfsat för att vara en iskall kväll i mars.
Denna galenskap ska pågå i fyra veckor och jag förmodar att man höjer svårigheten i hoppen för varje program. Men man har minsann lockat riktiga proffs som domare, eller vad sägs om Ulrika Knape och Mats Lindberg, ni vet Anna Lindbergs pappa. Just det, Ulrika Knape är ju Annas mamma också. Jaja, ni fattar grejen. Kompetenta domare!
Som lite kuriosa kan meddelas att en av coacherna är sjukt lik Charlotte Kalla, i alla fall när hon stänger munnen. Ja inte Kalla utan coachen, se själva får ni se! Till och med E tyckte det fanns viss likhet, när hon stänger munnen vill säga.

Nu har diskmaskinen susat klart också. Har nog aldrig diskat så mycket i den sedan man blev två i hushållet. Men det är skönt att ha och utan den hade man förmodligen segat in i det sista med att diska. Hade man dessutom varit singel i stugan, ja då finns risk att det rent av blivit lite äckligt. Ni vet, man hade kört på samma gaffel i en vecka och bara sköljt av den om man själv tyckt den stackars gaffeln såg äcklig ut. Men nu är det ju andra tider så nu kör vi faktiskt dirren minst två gånger i veckan. En gång i tiden kom jag över ca 120st disktabletter. Jag mindes då att jag liksom kände att jag hade tabletter fram till den dag månen eventuellt skulle ramla ner, men så blir det nog inte. Men jag har visserligen inte behövt köpa nya disktabletter på över ett och ett halvt år.

Nä, nu är reklampausen över och nu ska dom hoppa i synk, så kallat synkro-hopp. Då hoppar man två och två och hoppet ska se så lika ut som möjligt. Det kan bli spännande...

Sist men inte minst, Sandra Alm tävlade i helgen med hästen Synthesizer. Coolt namn och bra hoppat av Sandra. Helt klart helgens coolaste hästnamn. Tror dom tävlar i Ponnyallsvenskan eller var det nu heter.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar