måndag 11 mars 2013

Mello eller Mellis eller en rejäl middag?

Hej!

När vi skulle fara hem från Dubai tänkte vi att ta det säkra före det osäkra och liksom lämna hotellet i god tid. Detta på grund av att bilköerna i Dubai City bitvis kunde vara både långa och långsamma. Så för att inte missa flyget hoppade vi in i en taxi ca en timma före vi egentligen behövde åka iväg. Nu visade det sig att just denna kväll var det inga köer till flygplatsen typiskt nog. Så där satt vi nu på Dubai International Airport och hade helt plötsligt allt tid i världen kändes det som. Vad skulle man då hitta på? Efter att ha snurrat i samtliga Tax-Free affärer och inhandlat lite presenter så fanns det ändå en massa tid över. Så då slog jag till på att köpa en tidning om båtar, ja inte vilka båtar som helst utan mer skepp för folk som har obegränsat med pengar. Vi kan ju kalla dessa båtar för lyx-yacter.
Då plötslig dyker båten Smeralda upp. Ja, hon heter faktiskt så, Smeralda, inte Esmeralda utan bara Smeralda. Båten är världen första i sitt slag som är byggt i aluminium och ägare är tydligen Dubais "ruling family" som det lite diskret stod som text.
Men men, dom som byggt båten var i alla fall glada.
Ja, som ni ser är det inte någon vanlig liten plåtburk utan båten innehåller säker all lyx och bekvämligheter man bara kan tänka sig, och inte tänka sig heller kan jag tro. Priset, tja det är en väl dold hemlighet men samtidigt kanske ganska så oväsentligt i dessa sammanhang. Räknade lite själv på det och kom på att jag hade knappt haft råd att tanka båten och då utgick jag ändå från min årslön....
Jaja, Smeralda var namnet...

Måndagen rullar på och nu är snart min lunch till ända. Har hunnit med en hel del faktiskt. Först åt jag, sedan körde jag till macken för att tvinga ägaren kopiera alla kvitton på soppan vi handlat till klubben under 2012. Det gick så där måste jag säga men ägaren lovade ha det klart i morgon eller övermorgon. Bäst för honom för så länge vi inte har specade kvitton kommer vi heller inte betala fakturan.
Sedan tillbaka till jobbet, hämta lite kaffe, surra lite med EG. Har även hunnit med att klaga lite på att vädret är kallt igen hos ett gäng kollegor. Ja, man kan hinna med en hel del på lunchen.
Dock innebar detta att min arbetslust försvann för ett tag, men det är nog lika bra att bita ihop.

Efter jobbet bär det av en snabbis till Citygross, eller CG som vi säger här. Dom ska förresten vara medarrangör till årets Grill & BBQ SM 2013. Finalen går sedan på Liseberg och vinnande lag får resa till Marocko och tävla i Grill VM. Själv tänker jag inte ställa upp detta år eftersom jag tror inte man kommer så långt med att briljera på engångsgrill. Jaja, finns ju tävlingar för allt.

Hm, Smeralda är ett ganska fint namn faktiskt. Har för mig att Ringaren i Notre Dame, Quasimodo hade en olycklig kärlek som hete Esmeralda, fast med E i början. Hon var fager som en midsommarnattsdröm, han var, tja inte lika fager och så hade han ju ryggproblem...typ.

Well, dags att återgå till det normala igen och ta på hjälm, skor och pannlampa för ytterligare ett pass i gruvan.

På återhörande!
E..en av Snövits sju dvärgar. Ni kanske undrar vem i så fall???  Toker så klart!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar