lördag 23 mars 2013

Ljusa tips för mörka tider.

Hej hej!
Veckan avslutade som som resten av veckan varit, med övertid. Självklart gick en grej åt pipan så jag, Jeppe och Putte slet som svin för att få det att stämma medan kollega efter kollega önskade trevlig helg och andra vänliga och mindre vänliga fraser för att sedan lämna arbetet. Men men, till slut fick vi ihop det och tur var väl det. För egen del var det lugn eftersom E är hemma hos mor och far men både P och J hann få 2-3 samtal och sms från sina respektive som undrade om dom typ ställt in fredagsmyset. Själv åkte jag hem och självdog på soffan.

Idag har det också varit jobb men först passade jag på att unna mig lite sovis. Men plikttroget gick jag in på jobbet halv 11 och körde på fram till halv fyra för att därefter gasa iväg till Blomman på fika. Ja, jag vet att man ska ju kanske inte jobba på helgerna om man inte måste, men I really had to do it och det kändes faktiskt kanonfint att ha fått bort en massa case som liksom legat och stirrar på mig både i mail och på skrivbordet. Men nu är det borta, skönt!

Att byta glödlampa nu för tiden har visat sig vara ren vetenskap. Eftersom den klassiska glödlampan nu för tiden är förpassad till helvetet måste man köpa LED-lampor. Dessa är både dyrare och krångligare att välja bland. Men jag började forska lite och hittade även ett diagram att följa. Dessa nya lampor mäter man bland annat i "lumen". Så har man tex haft en 40Watt lampa så ska man ha en som har ca 435 lumen. Har du 25w ska du ha ca 125 lumen och 60w ska du köra med ca 750 lumen. Ja som sagt, de tär en vetenskap men det sitter nog om några år. Fördelen är ju att en LED ska räcka mycket längre, upp till 25000 timmar. Nu vet jag inte om det är om man har lampan tänd dygnet runt men det låter ju bra. Vet inte, men det är väl ca 8760 timmar på ett år, ja om jag räknat rätt. Det gör ju att en lampa då ska räcka i 3 år om man typ har den tänd normalt varje dag. Så att lamp-fan kostar ca 90kr/st betalar ju sig trots allt. Blir ca 8 öre per dag eller nåt. Hm, nevermind.

Som sagt imorgon ramlar E in igen efter att ha firats och kanske vilat lite hos mamma och pappa. Är bara rädd att hon kommer hem med en hel del presenter också som ska eventuellt ska integreras här i hemmet. Men man ska dock inte måla fan på väggen än men just nu känns det som om det kvittar om det är saker eller kläder. Mitt hem börjar bli proppfullt med grejer nu. Till och med garderoben i förrådet börjar bukta. Men det är dock snarare mitt eget fel. Jag behöver ju inte ha 6st olika jackor, 5st flytvästar, 3st kompletta seglarställ, osv. Nåja, problem är ju till för att lösas. Antingen gör jag en rejäl storstädning överallt eller så kastar jag ut E och hennes stuff.... Beroende på hur man ser det kan valet konstigt nog vara ganska så...svårt...hehe.
Well, skäm å sido, finns hjärterum finns det...ja..just det.

Igår kväll gick det förresten två filmer men med i princip samma tema. Tänker inte gå in på det i detalj men temat var två kompisar, en kille och en tjej. Båda har varit kompisar sedan barnsben men liksom inget mer utan det har sedan utvecklats till en vänskap mellan kille och tjej och man dryftar sina olika problem med varandra för att få det motsatta könets syn på det hela.
Okej så långt ganska så klassiskt men vad som sedan hände var att man helt plötsligt i vuxen ålder (tja i ena filmen gick dom på college) så utvecklas vänskapen till Love...
Känns det igen? Tja, kanske och för en del av er är det kanske rent av självupplevt...
Hm, ja jag ska själv inte säga något om det för det har hänt mig med....
Men annars har jag ju en viss förkärlek till amerikanska skol-filmer och har väl alltid haft sedan den tid jag själv gick i amerikansk skola. Men det är ganska länge sedan nu, hm ja snart 20 år sedan faktiskt. Jaja, years passing by...

Visste ni att Maldiverna i själva verket består av ca 1200 olika öar och atoller. Det visste inte jag men såg det på ett program om världshaven. Problemet är bara att högsta punkten på öarna oftast inte är mer än tja, max 2 meter. Det gör att dessa öar är välden utsatta för det här vi kallar för Global Warming, på svenska Växthuseffekten. Varje centimeter, decimeter och inte minst meter kommer få förödande konsekvenser. Jag undrar ibland om min generation kommer få uppleva dagen då isarna smälter och Grönland blir...grönt. Egentligen hoppas jag verkligen inte att jag får uppleva det men processen har ju redan börjat. Så jag tror tyvärr vi kommer se fenomenet klimatflyktingar mer och mer för varje decennium. Ja, det känns inte så kul faktiskt.

Imorgon ska jag dock ha kul, hoppas jag. Då ska jag och Blomman på maskinvisning. Här i stan har alla stora maskinhandlare öppet hus och visar årets nyheter bland traktorer och lastmaskiner och annat "grabbigt". Blomman ska titta på ny traktor till föräldrar gården och jag ska egentligen bara följa med. Nu är det nog ganska minimal risk att jag kommer hem med en grävmaskin eller en liten hjullastare men att titta kostar ju inget. Fast det hade varit ganska coolt att komma till jobbet i en hjullastare eller varför inte i en sprillans ny skogsmaskin. Inte minst när man liksom inte ens är i branschen.

Well, nog med tokerier!

På återhörande!
Eken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar