torsdag 28 mars 2013

Påsk i Kiosk!

Hej hallå!

Idag är det skärtorsdagen och det lackar mot påsk. Eller tja, det är ju redan påsk kan man säga. Denna dag är det även lätt att skära sig och det har jag lyckat med inte mindre än två gånger. Först på ett papper och sedan på en kartong. Hm, ja så kan det gå på en Skärtorsdag.
Kermit är på väg till Blåkulla med Magica de Hex eller nåt men vi hoppas att han kommer tillbaka efter påskhelgen. Han ska ju vidare till Teneriffa den 7:e April.
Så här i påsktider ska det även ätas godis i stora lass. Själv ligger jag lite lågt men vi har laddat upp med lite småplock där hemma om det ringer på små påskkärringar och påskgubbar ikväll. E tror inte att det kommer några alls eftersom vi har en "Varning för hund" skylt på dörren. Men va fan, kids i jakt på godis kan nog gå genom eld tror jag. Sedan vet dom ju inte att bakom dörren bor det ju knappast någon best, snarare en lite feg Jack Russel. Men men, vi får se vad som händer.

Igår var jag och Ola och inspekterade anläggningen. Vi kom fram till att någon sjösättning absolut inte är aktuell de närmaste 2-3 veckorna. Nu vet jag inte riktigt när det kan komma att bli och att dra igång med segling på vatten den 10:e april är ju inte heller aktuellt. Vi var nog lite väl optimistiska när vi satte datumen för säsongen 2013. Det är ju även för kallt att ens stå ute och mecka med båtar och annat just nu. Vad hände egentligen med växthuseffekten och den globala uppvärmningen? Ja, det kan man undra en dag som denna.
Ja, ingen sommarbild om man säger så...

Om inte annat ska det bli grymt skönt med två extra dagar ledigt och det håller alla som jag pratat med om. Vet inte riktigt varför men det känns som alla i min närhet haft sjukt mycket att göra på jobb m.m. så Påsken kommer lägligt. Är man norrman är ju påsken den helg då hela landet drar till fjälls. Det ska dock inte jag göra utan snarare bara slappa. Hade även tänkte förbereda mitt nya trädgårdsland men E tror att det är lite för kallt att börja så nu. Ja, det tycker även jag men gräva och dona kan man ju alltid göra. Ett problem har vi dock, landet kommer ligga granne med ett kaninbo där det för tillfället bor en hel kaninfamilj. Att börja odla, tex sallad i direkt närhet till kaninerna känns som ett jobb man verkligen gör i onödan. Eller får man sätta nät runt hela spektaklet. Helmer brukar parkera framför glas/altandörren och spänt kika på när familjen kanin skuttar in och ut från deras bo under altanen. Hm, undrar hur det blir när han själv kommer ligga ute på altanen. Han kommer ju förresten till och med in i boet tror jag om han bara vill. Storleksmässigt är han inte mycket större än pappa kanin. ( Va fan, mitt rättstavningsprogram vill hela tiden ändra kanin till kanon...)
 
Nåja, det blir säkert bra!
 
På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar