onsdag 24 april 2013

OS eller Osis?

Hej hej!

Solen skiner ute, vinden blåser stark och om ca 1,5h stannar Sverige. Ja i alla fall om man får tro media. Men visst, en stundande transportstrejk samt lockout för terminalarbetare kommer absolut att få effekt. Kan samtidigt vara ett uppvaknande för alla som inte är i branschen att se hur beroende vi är av godsterminaler och transporter överallt i vårt avlånga land. Vi tar ju en hel del för givet, det ska finnas mat i affärerna, det ska komma grejer vi skickar efter på internet och industrin ska både kunna få och leverera produkter. Men nu kommer det ta stopp, tvärstopp. Enda dispensen som kan komma att ges är viss transport av mediciner och andra livsavgörande läkemedel. Kommer bli spännande att följa detta trots att även min egen arbetsplats kommer bli rejält drabbad.

Detta år slipper vi jippot OS men nästa år är det dags för Vinterolympiad i Ryssland. Senast det begav sig skördade vi en hel del framgångar i Vancover, inte minst i skidor. Vem minns väl inte herrarnas stafett eller Kallas guld på 10km fri stil. En annan sak vi också minns är den så bespottade OS-mössan som inte minst EG tyckte var skitful. Och om hon tycker något är skitfult ska hon fan få det också. Så sagt och gjort, hon fick en skitful mössa. Vad som sedan hände vet jag inte men den blev sjukt poppis i hela familjen EG så efter ett tag fick även döttrar och svärdotter mössor. Ganska sjukt men ändå ganska kul. Och allt startade som ett practical joke...
Nellas OS-look

Nu vet jag inte om mössorna finns kvar men vem vet, dom kanske åter på igen till OS 2014.

Vi hoppar raskt från ett OS till ett annat, nämligen OS-båtarna. Det är ett märke på jollar som kommit starkt på sista tiden. Kvalitet och design är det som gäller nu samtidigt som båtarna måste hålla sig inom ramen för de regler som finns gällande vikt och yttermått. Kikade lite på Linn´s nya OS farkost och K-man provsatt ena flytkudden. Han verkade vara nöjd i alla fall.

På min tid var det Winner, Råda eller Osis-jollar som gällde. Men det är dock egentligen samma skrot och korn. Regelverket är ganska så strängt så man kan helt enkelt inte snickra ihop någon superbåt utan ska man ut och vinna tävlingar är det skallen på seglaren som i slutändan är det avgörande. Inget konstig med det.
Hur som helst, ikväll är det skarpt läge igen så det är bara för kidsen att hoppa i sina torrdräkter och ge sig ut på böljan den blå. Själv kommer jag stanna på land ikväll tänkte jag och det funkar det med. Har en hel del annat att pyssla med så jag kommer säkert få tiden att gå ändå.
Ikväll blir det heller ingen gummikorv men det kommer längre fram. Förra säsongen brukade jag och en annan tränarkollega dissa denna skumma wurst och istället slirat in på Donken efter träningarna. Lite dyrare, mycket godare!

Nåja, life gose on och på lördag inleds ännu en ny fas i mitt arma lilla mupp-liv. Kan faktiskt bli riktigt spännande. Det som inte dödar härdar brukar man ju säga. Det är inte utan att man dock är lite halvförvirrad men så blir det ibland. Men bäst av allt, everything is fine, and it will be just fine in the future as well!

På återhörande!
Eken



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar