tisdag 30 april 2013

Där gick jag på pumpen!

Hej svejs!

Idag fyller Kungen år, hurra hurra. Ja, så var det bra med det. Men har har som vanligt hyllats eller dissats på Kungliga Slottet med trummor och trumpeter. Ikväll kan ju hela folket elda lite till hans ära. Här i stan blåser det storm så det ska minsann bli spännande att se hur det går med elden. Kanske bara säger swisch så är allt förbi och över. Än mer spännande blir det att se hur det går för stadens stora fyrverkeri. Känns nästan lite farligt med tanke på den vind som viner just nu. Men men, kommer nog lämna rapport kring det längre fram.

Ja, ibland händer det lite kul saker här i livet och jag har konstigt nog hittat en EG till, fast typ mycket yngre EG. Men det är ändå en viss EG. Vad är sannolikheten liksom...??? Kanske får tillfälle att återkommer även till det längre fram.

Ja, enligt kalendern ska vi nu lämna vintern bakom oss och sjunga in våren. Problemet är ju bara att det fortfarande är sjukt kallt och vinterjackan är faktiskt fortfarande på, i alla fall när man far till jobbet. En snabb titt på den kommande väderprognosen säger ju också att "kylan" kommer att stanna kvar ett tag till trots att vi nu går in i maj, ja sköna maj som man brukar säga. Skumt det där med vädret.

Ett snabbt besök på Jula visade sig vara lite för snabbt. Jag skulle handla växelhusolja, 2-taktsolja och lite smörjfett, fettpump samt en vanlig pump. Av ren glädje över att jag hittade alla prylar lyckades jag glömma just pumpen. Men det löser sig ändå och pumpen var inte något akut faktiskt. Kan också tilläggas att den lapp jag skrivit upp allt på glömde jag så klart på skrivbordet. Jaja, varför ska man alltid göra rätt?
Men nu är vi dock rustade för morgondagen då det sista ska göras klart inför säsongen 2013. Nu har vi visserligen tjuvstartat lite men efter morgondagen blir det liksom lite mer officiellt. Så när andra ska ge sig ut på golfbanan ger jag mig ut på sjön istället. Känns helt okej!

Tanken är att vi ska grilla ikväll men så som det blåser vet jag inte om det blir av utan vi kanske får hitta alternativa vägar för kvällens middag. Det är inte speciellt kul att stå ute och grilla i storm och min altan ligger lite illa till just nu med tanke på vindriktningen. Typiskt också men får väl se fram emot att vi ska grilla hamburgare imorgon istället. Men öl blir det nog ändå för det hör liksom till. Sedan är tanken att vingla ner till eld och fyrverkerier, något som jag ju tidigare nämnde ska bli sjukt spännande att se. Kanske inte så mycket elden som sådan utan mer hur fort det går för skiten att brinna upp. Fyrverkerierna kan jag egentligen se från altanen men vi får väl se vad sällskapet säger. Sist men inte minst, blir det ösregn kommer inget av det ske alls.

Jaja, dags att återgå till vardagen lite.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar