måndag 29 april 2013

Vår på gång, eller?

Hej!
Om två dagar ska vi sjunga in våren med pompa och ståt, vi ska även elda in våren som sig bör. Däremot kan man kanske säga att huvudpersonen själv, dvs våren till viss del fortfarande lyser med sin frånvaro. Men men, den har två dagar på sig att komma hit.
En som tydligen längtar och väntar är Kermit som trånar efter att få ta sig ett dopp. Men än så länge är det lite kallt i vattnet även för en groda..
Jaja, den som väntar på något gott väntar alltid för länge brukar man ju säga.

Då E befinner sig på annan ort ett tag nu pga "praktik" har jag redan lyckats röra till det hemma nu så hela hemmet ser ut som en lya, ungkarlslya men imorgon vankas det besök så det blir till att röja undan lite. Så om allt går som planerat blir det grill och öl för att fira Valborg 2013. Vädret får bli som det blir, grilla kan man göra ändå men äta inomhus. Hm, just det måste köpa grillkol också kom jag på.

Ja, våren har dock självklart tjuvstartat lite och ett säkert vårtecken är att alla motorcyklar börjar dammas av. Mötte häromdagen ett gäng från stadens inofficiella mc-klubb som består av herrar mellan ca 20 och 30 vars största intresse är snabba sporthojjar. Vissa av åkarna jag mötte hade även hjälmkamera och jag vet av erfarenhet att vissa av deras åk sedan laddas upp på Youtube. Hur dom kör, eller hur fort, ja det kan ni ju själva räkna ut.... Men men ett säkert vårtecken.
Ett annat vårtecken är att folk vallfärdar till soptippen med halva trädgården på släpen. Tack och lov har vår tipp en separat avdelning för sådant avfall men det bli kö ändå. Sist men inte minst så sken solen fint när Öster mötte Elfsborg igår. Däremot var det en rejäl miss av arrangörerna med att bara a en (1!) biljettlucka öppen. Inte undra på att det blev kaos när över 6000 personer ville in och se matchen. Till saken hör att lokalpressen klaga på att det var för lite publik den förra hemma matchen då det bara kom ca 3000 personer och uppmanade då att fler skulle komma till denna match. Hm, ja det gjorde det ju men föreningen själva verkade tydligen inte tro det. Men med tanke på att solen sken och det var varmt borde man kanske räknat med en viss publikhöjning. Sedan tror jag att många väntar till sista stund innan dom bestämmer sig för att gå på fotboll. Hade det regnat skulle det nog inte alls kommit lika många. Jaja, nu skrev lokalblaskan självklart om publikkaoset igen så detta kan ju bli en följetong under hela säsongen.

Ska bli spännande att se vem som vill, vågar, orkar träna Dif nu...

Ja, det ska bli skönt med en kort vecka också. Om ni tror att 1 maj kommer tillbringas i sängen eller på soffan så tror ni fel. Här ska det minsann jobbas med både det ena och andra. Målarfärg har köpts in och det ska fixat med båtar och bryggor. Vädret ser ut att bli helt okej faktiskt så jag håller tummarna.
Jaja, det blir säkert både bra och trevligt!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar