söndag 14 april 2013

Ska vi dra ner till "stan"?

Hej och hå!

Idag har det varit en strålande dag och även varmt. Då gäller det att ligga i och det har jag minsann varit. Först kollade jag isläget bara för att inse att trots det är varmt så tar det nog ett tag innan det är klart vatten på sjön. Den "lilla" bit som vi bröt löss var 12cm och det var nästan inne på land. Så vi får nog tålmodigt vänta lite till men fortsätter det vara varmt om dagarna hoppas jag att vi kan få i allt den 1:a maj.

Ja så kom den då, en lite nyare upplaga av den kartboken från Försvarsmakten, tack vare E. Det som är lite kul denna gång är ju att hela världen är med, dock inte lika detaljerad som vårt avlånga rike men ändå.
Efter lite bläddrande fram och tillbaka hittade jag även de länder som kallas "Stan". Det är Afghanistan, Pakistan, Kirgiztan, Kazakstan, Uzbekistan, Tadzjikistan och Turmkenistan.Många dessa länder är även platser som liksom Gud glömde känns det som. Vad som händer och sker i Afghanistan vet väl dom flesta om och vissa kanske även kan referera till Kazakstan via filmen Borat. Men dom andra länderna känns som sagt mer som länder man i princip bara ser i kartböcker, ja än så länge. Nåja nog om det.

Nu står det 2-0 till Skellefteå mot Luleå i finalen. Nästa kamp blir på tisdag nere i Skellefteå och skulle man vinna även där har man bara en match kvar till ett solklart SM-guld. Ni som läste bloggen tidigare läste då kanske att jag gissade att någon av matcherna skulle avgöras i sudden och jag fick rätt i första matchen. I dagens match fixade ju SAIK segern under ordinare matchtid. Mitt tips är dock att Skellefteå tar hem hela skiten och då är det bara att lyfta på hatten. Sedan kommer nog hela staden liksom explodera men det är ju en annan femma. Men fest lär det nog bli i dagarna tre, eller fyra eller fem. Måste nog påstå att SAIK ser lite bättre ut både på pappret och på isen. Bredden avgör tror jag.

Även Öster vann sin match i helgen och är än så länge obesegrade. Till saken hör dock att man har ju inte mött de bästa lagen än. Dock gick det sämre för Östers damer som föll med 0-3 mot ett Sundsvall som nog haft en bättre försäsongsträning. Men men, det är många matcher kvar både för herrarna och damerna.

Nu ser vi förresten på ett naturprogram från Afrikas savanner, ni vet med lejon och elefanter och sånt. Ganska spännande faktiskt.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar