måndag 14 september 2009

The Day after Tomorrow

Sitter och glor lite i kalendern och inser att även denna vecka kommer att gå fort. När man minst anar det så dyker det ju upp både det ena och andra som man på ett eller annat sätt måst ta tag i. Jag tror att det kommer bli en vecka som man liksom inte direkt lägger till handlingarna utan den kommer bara passera förbi som alla andra. Finns ju veckor som man minns både gott och väl men denna kommer nog inte bli så.
Ibland är ju det även så att en hel månad kan passera utan att man egentligen vet vad som hände. Dock ska man ju kanske höja ett varnande finger om det blir att ett helt år passerar utan att man egentligen vet vad som hände. När jag framåt den 31 december och sedan blickar tillbaka på året som gått, ja då vet jag inte om jag kommer att skratta, gråta eller bara filosofera. Men det kommer jag nog till senare. Än så länge har det dock varit ett mycket händelserikt år både med positiva och negativa inslag.
Hm, ja jag lär verkligen ha anledning till att återkomma till det faktiskt.

Visste ni följande:

Säkraste sättet att dölja sin begränsning är att inte överskrida den. Det tycker jag är ett ganska bra citat. Hur många gånger hamnar man inte i situationer i vardagen då det kanske inte riktigt är det man tänkt sig. Att i dessa lägen spela besservisser eller på annat sätt försöka överprestera brukar tyvärr bara sluta i katastrof. Så att se på sig själv och inse sina begränsningar är nog ganska så bra. Dock ska man inte fega ur och eller neka till att prova nya saker. Det är faktiskt en helt annan sak tycker jag.

Såg förresten en repris av veckans idol. Brukar inte alls titta på det men just nu råkade jag ha tv:n på och vips så dök det upp en talang som verkligen var just en talang. Låten hon framförde var egenkomponerad och tjejen kunde både spela och sjunga. Hm, ja ibland hittar dom ju sina små guldkorn. Nu vet jag inte om hennes medverkande på något sätt är avgörande för att jag åter ska följa denna musikaliska resa. Är ganska så dålig på att följa sådant faktiskt, på gott och ont kanske man ska tillägga.
Känns skönt att man inte har något på tv som man bara måste följa slaviskt. Finns inget värre än folk som kanske är iväg och så helt plötsligt ser man hur det rycker i armar och ben eftersom bara måste iväg. Nä, då är nog det riktiga livet fasen så mycket bättre.
Tänk bara på hur det var förr i tiden. Den enda egentliga anledning till att hasta hem var ju för att lägga på med ved på elden....typ.

Gillar ni mat? I do. Just nu pågår ju ett projekt att profilera den svenska maten och matkulturen för att nå upp till samma standard som den franska och italienska. Tja, varför inte egentligen. Man har undersökt vad som kan vara äkta genuin svensk kvalitetsmat. Resultatet tycker jag blev ganska så bra och ligger väl ganska så i fas med vad gemene man med visst matintresse också kan hålla med om. Eller vad sägs om följande:

IIsterband
Surströmming
Västerbottenost
Ostar genrellt
Sik
Ål
Lax
Röding
Ekologiskt kött
Älgkött
Ostkaka
Rådjur
Ostron
Diverse andra skaldjur

Ja, listan kunde göras ganska lång och om man sedan nyttjar råvarorna på bästa sätt så kan vi hux flux helt klart mäta oss med våra grannar söderöver. Det största problemet är nog mer att man inte tar sig tid att använda dessa produkter på rätt sätt. Hur som helst visade det sig att vi inom landets gränser mycket väl täcker in hela kostkedjan med råge. På listan har man dock valt att ta bort spannmål men även det finns ju bra produktion av här i landet för att sedan bli diverse härliga bröd och bakverk.
Nåja, nu håller vi tummarna för att även övriga världen tar emot vår svenska mat med öppna armar och inte bara köttbullar med kokt potatis och gräddsås. Är ju annars en svensk specialitet inte minst på alla IKEA varuhus runt om i världen. Men visst, man ska ju börja någonstans.

”aquarius, molte di verzina al megenta el motales.” Det betyder fritt översatt ” Ät aldrig fisken i akvariet, den kan vara giftig.” Ja på tal om mat och fisk liksom…
Var förresten en blandning av italienska, latin och rövarspråk. Alltså, inget att börja slå i lexikon efter så bespara er den tiden vänner.

På återhörande!

/E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar