torsdag 17 september 2009

Soon to be...

Erkänner, jag sover fortfarande lite dåligt om nätterna. Vet inte vad det är för det är inget konstigt. Jag kan vakna och sedan somna om. Ofta är jag så trött eller borta att jag automatiskt ser efter så att hundarna inte ligger i sängen eller på annat sätt är i vägen. Nu har ju hundarna inte varit hemma på nästan tre veckor men ändå finns Elmo och Morris tydligen kvar djupt där i mitt undermedvetna. Dock har jag faktiskt redan glömt andra sängkamrater och det är ju ett steg framåt. Egentligen borde jag vara dödstrött men jag känner mig istället piggade nu än för 2-3 månader sedan. Kanske är det min nya livsfilosofi, eller är det att jag ju gått ner nästan 7 kilo. Ja, det finns säkert många olika anledningar. Fast egentligen tror jag att denna något diffusa pigghet helt enkelt har att göra med att en hel del problem och bekymmer som jag tidigare hade nu inte längre existerar.

Nåja, har upptäckt att det nästan är mörkt nu redan klockan åtta på kvällen. Det gör att uteaktiviteter snart kommer att begränsas ganska så kraftigt. Ändå är det över en månad till innan det är dags att skruva tillbaka klockan. Lite kul, men än idag finns det ju folk som har svårt för om det ska skruvas fram en timma eller om det ska skruvas bak en timma. Men tänk så här, på sommaren ställer man fram trädgårdsmöblerna och på vintern ställer men tillbaka dom. Svårare än så är det inte. Fram och tillbaka liksom.
Tack och lov tillhör jag inte dem som går in i depressioner eller mår dåligt av höst, kyla och mörker. Självklart älskar jag sommar och värmen men tycker ändå att hösten har sin charm.
I området kring New England och Maine uppe i nordvästra USA är hösten en historia i sig. Jag har aldrig sett någon annan plats i världen där hösten har så vackra färger. Ni kanske själva har sett bilder på det på tv eller i någon tidning. Men tror mig, det är ett spektra av höstfärger som inget annat ställe i världen kan mäta sig med. Hm kanske ska ta och lägga in en sådan bild här så ni själv får se detta spektakel.

Förresten, på tal om Dirty Dancing. Fritt översatt blir det på svenska Smutsig Dans. Ett under att föräldrarna släppte iväg sina barn till biograferna för att titta på Smutsig Dans. Men men, var ju kanske andra tider då.

Man kan inte vara nere i en luftballong sa Nalle Phu. Nu har jag tagit mig vatten över huvudet, sa kapten Nemo

Har lovat att göra en visst lista till EG. Denna kommer väl bli klar ganska så snabbt och sedan blir det analysering och viss filosofering. Men jag har dock listan ganska så klar i skallen och det ska nog mest bara ner på pränt. Kan bli kul att se hur mycket respektive kolumn kommer att bli. Dock är det ingen risk att det bli 50/50 utan snarare 10/90 eller så. Hm, okej då kanske mer 20/80.
Förresten, listan är inte till EG utan till mig själv men EG ska dock ha ett vakande öga. Jag både tror och hoppas att runt den 20:e nästa månad är allt utrett på bästa möjliga sätt. Då har man spånat och vänt och vridit på sakerna och borde då ha bra koll på läget.

Såg att man kan tjäna pengar på att blogga. Frågan är bara hur mycket och vad som krävs. Ska faktiskt kolla upp det där för det hade ju inte varit dumt att kanske få en krona eller två. Dock kommer jag aldrig att kunna mäta mig med Blondinbella och alla andra mer eller mindre begåvade människor som skriver allt från att man handlat mjölk till att i detalj beskriva ens privatliv. Men visst, det tål att undersökas och vem vet, kanske man efter något år blir en okrönt blogg kung. Fast när jag tänker på det vill jag nog vara ganska så anonym. De som vet om min blogg vet om den och dom andra får hitta hit bäst dom vill.

Nä, nu är snart även denna dag slut och jag hoppas att sömnen kanske blir lite bättre. Ska dock över till en vän och dinera så alltid händer det något i mitt liv. Även denna vecka börjar lida mot sitt slut och åter igen kan vi lägga ytterligare en bit av historian just till historian. Men som man brukar säga, lev idag imorgon kan det vara för sent.

/E

1 kommentar:

  1. Efter att ha redigerat hela listan så är det duschen som gäller...
    E

    SvaraRadera