fredag 22 februari 2013

Citronsaft med äppelsmak

Hej!
Ja så var det äntligen fredag kväll. Räknade lite på mina gjorda timmar i denna vecka och det övertiger 55 stycken, att då jämföras med 40 timmar som anses som en normal arbetsvecka. Hm, inte undra på att soffan känns skön, ölen god och H&E extra, tja söta där dom halvligger i den andra soffan. Men det har varit en konstig vecka där det i perioder varit noll till att bli 300km/h. Så även sista timman idag. Det här med att gå tidigare, tja dream on liksom. Men hann i alla fall logga av och en bra bit ner i trapphuset innan det bara var att göra 180grader sväng om. Well, ska inte gå in på det nu för nu är det helg!

För exakt ett år sedan satt jag uppe i Sälen på Lammet&Grisen och var grisigt mätt. Men gott var det. Tänk vad ett år går fort egentligen. Inte bara att det var ett år sedan jag åkte skidor, utan även allt annat runtomkring. Även min livssituation var lite annorlunda mot vad den är idag. Dock inte något åt det sämre hållet, absolut inte. Men var sak har ju sin tid och det sista året har verkligen varit, tja aktivt kan man kalla det. Lite spännande trots allt när man tänker tillbaka på det hela. Men det är väl så livet ska vara..

Middagen här i kväll blev räkfrossa! Vi satte i oss över 1kg räkor ihop med tunnbröd, majonäs och stark ost. Ägg hoppade vi över för det orkade vi inte ens bemöda oss med. Mätta och belåtna blev vi i alla fall och för att vara på den säkra sidan sprang jag ut med soporna, inkl alla räkskal för att slippa en viss otäck lukt under vasken imorgon. Så man kan säga att trots att vi blev sjukt mätta tappade vi inte helt förståndet i alla fall..hehe. Var länge sedan jag åt så mycket räkor faktiskt, men gott var det. Vi skippade förresten även den där skålen med vatten och citron i där man på finare ställen kan doppa fingrarna i. Men va fan, nu är vi ju hemma så man kan lika gärna skölja händerna i kranen liksom, och det gjorde man ju en och annan gång. Däremot är Västerbottenost inte riktigt bra till räkorna, det ska helst vara en lagrad grevé tror jag. Hm, ja det ska det. Men man kan inte få allt. Öl var inte heller så gott till men det funkade. E drack som vanligt plain water. Att få i henne något med alkohol i är som att tja, Nordkorea skulle öppna gränserna...typ.

Har kanske inte direkt nämnt A i Linkan, men det är minsann en kul prick and I like her! Denna årstid kan man kalla henne för Semlan tycker jag och det har jag viss beläggning för. Det är förresten hos Semlan den stora "Nallen" bor hos, i alla fall fram till att dottern bestämmer sig för att plocka hem den till sig. Jag är ju en gammal Linkan-bo då jag uträttade vissa studiebehov i den staden runt 1999-2000. Hm, känns som om det var på stenåldern nu.  Men men, skit samma åren går men A består...hehe

Okidoki, kanske dags att avsluta denna veckas bloggande nu och istället inrikta sig på helgen och allt vad det innebär. Sedan tar vi nya tag på måndag, en måndag som även innebär påfyllning på lönekontot.

På återhörande!
Eken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar