onsdag 6 februari 2013

Say Cheese!

Hej och hå!

Dagen blev helknasig! Fram till ca klockan 10 gick allt som det skulle, sedan dog allt! Först affärssystemet, sedan mailen och sist internet. Så där satt vi, hela företagen (hela koncernen skulle det visa sig senare) utan att kunna göra något alls. Ja, med andra ord blev det nästan en hel dag utan ett enda vettigt gjort alls. Som vanligt var informationen bristfällig mer att man hade tekniska problem och att problemen skulle avhjälpas så fort som möjligt. Det gick inte alls! Så efter att ha väntat länge nog började allt fler som inte hade direkta nyckelposter att bege sig hemåt och invänta bättre tider. Även jag gav upp efter ett tag och det var en härligt känsla att fara hem från jobbet medan det fortfarande var ljust ute. Ja, så kan det gå!

När jag nu hade så mycket tid så lagade jag "rikigt" mat kvällen till ära. Riktig fotbollsmat, nämligen grillade revben, fast i ugn. Så med ca 2kg revben satt vi sedan och kladdade ner hela köket kändes det som och nästan en hel rulle hushållspapper gick åt. Men gott var det!! Fast det blir ju inte lika gott som när man grillar men funkade helt ok i ugnen också. Kan nämna att det var kamben och inte stora grillribs. Jag vann dock inte helt oväntat över E när vi sedan summerade de kadaver som var kvar på tallrikarna. Om vi ändå talar tävlingar så vinner hon med hästlängder när det gäller att äta ost. Om hon så bara ska bre mackor till jobbet kan ni ger er fan på att det går ca 20 skivor ost, och helst ska det vara hennes favvo, hushållsost. Så nu mer köper vi alltid en sådan där jätteost som för en annan skulle ta ett halvt år att äta upp. Men ost är gott och jag får väl låta henne hållas.
Ost är gott.....!

Idag har det även snöat hela dagen så nu ligger ett vitt täcke över land och sjö igen. Visst, det lyser ju upp men kvällen bjöd även på lite plusgrader så vägarna hade mest slask. Fast ryktet säger att det ska bli minusgrader kommande vecka så med lite tur/otur kanske snön blir kvar ett tag denna gång. Själv gillar jag ju snö och med tanke på att jag inte cyklar så mycket längre är det inget som stör mig. Kunde ju vara nice med snö på sportlovet om inte annat, inte minst för alla barn.

Fotbollen går inget vidare, redan efter första halvlek ligger ju Sverige under rejält. Funderar på att inte titta på andra halvlek. Finns ju gränser för hur mycket man vill förnedra sig. E har helt ignorerat både match och resultat utan stirrar mer på sin dataskärm som just nu visar en massa "tramsiga" klipp från Youtube med kids som sover eller nåt. Nä dom sover men väcks och skrattar...eller nåt. Jaja, alla är vi olika om vad som är kul eller inte.

Har egentligen ingen större lust att fara ner till Karlshamn imorgon kväll men har man lovat så har man. Kan ge mig fan på att det blir snöstorm lagom till jag packar in mig i bilen också. Vägen ner är aptrist. Får hoppas att det kanske är något bra på radio. Ärligt talat brukar jag lyssna på P1 när jag ska längre sträckor. Anledningen är att jag tröttnat på reklamkanalerna och P3. Men lyssnar man på P1 kan det vara någon intressant dokumentär eller någon spännande debatt. Ja, har man tur kan man liksom lära sig något under färden. 

Idag hörde jag att AK i Farmen kommer från Boden. Jag visste det!!!!! Skrev ju tidigare att AK är ganska lik EG och det står jag för. Men samtidigt ska sägas att det dock skiljer ljusår de båda emellan. Hm, ja lite skumt men så är det. Får väl se om EG själv kan kommentera det hela någon gång.

Nä, nu ska jag inte skriva mer för idag. Inser att morgondagen kan bli muppig, men då gäller det ju att allt fungerar som det ska. Annars blir det mupp åt andra hållet!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar