onsdag 27 februari 2013

Rökruta eller dimridå?

Hejsanhej!

Onsdag afton och hemma efter en blixtvisit igen i vår kungliga huvudstad. Solen sken och värmde och hörde att den även gjorde det på hemmaplan. Är ganska seg faktiskt men ändå pigg. En skum combo men beror nog på att jag börjar bli övertrött. På tv surrar Mia på Grötö, H är däckad i soffan och E slabbar i duschen. Så då passar det perfekt att skriva lite strunt här.

Så här i räkningstider inser man att man nog aldrig kommer säga att man har för lite i lön....

Skulle hämtat en nyckel till motorvärmaren i måndags men har lyckats missa det hela veckan. Men imorgon bara MÅSTE jag ta tag i det. Sedan kan man ju självklart ge sig den på att vintern är över lagom till att alla sladdar och kontakter är fixade. Så lagom till första maj kanske även bilen kan bli varm. Som det är nu hinner det inte bli varm innan man är framme på jobbet. Samma visa på hemvägen. Så vilken slutsats drar man av detta? Tja, man kanske borde ta en längre väg, ja en omväg till jobbet. Eller ställer man bilen och cyklar igen. Lille H ska ju vara hemma en period nu och behöver alltså inte fara till dagis.

Här var vi förresten en variant av "grön" transport...
Okej, kanske lite överdrivet men det är i alla fall miljövänligt att cykla. Just nu har man även en rejäl vattenläcka i centrum så köerna är onormalt långa.

E har på sista tiden fastnat för glassen Ben&Jerry, glassen som även innehåller deg i olika smaker. Själv har jag inte provat, tycker det låter lite äckligt. Sedan är det inte den billigaste glassen heller kan jag meddela. Men men, hon tycker man ska unna sig sådan då och då. Själv har jag redan döpt om den till Tom&Jerry. Jag tycker det låter...godare.

På tal om H så mår han inte alls bra nu. Har inte ätit riktigt på hela veckan och ligger mest på soffan och sover. Men nu har vi i alla fall sagt upp dagisplatsen och ska försöka ha honom hemma ett tag. Han ska även vara "hemma" hos E´s föräldrar för att se om han kan komma lite mer i fas. Hm, han kanske rent av blivit lite mobbad på dagis. Inte så lätt för oss människor att veta ju. Nåja, vi får se om han piggnar till framöver. Vi hoppas ju det i alla fall.

Hästköttskandalen växer för vad dag. Tror nog att vi en gång för alla kan slå fast att alla vi som då och då ätit någon form av halvfabrikat har fått i oss lite häst. Jag har dock inget emot det alls och många med mig håller med. Nä, problemet är ju mer att det inte stått att det ÄR hästkött. Tänk så mycket mildare hela denna diskussion hade blivit i så fall. Hoppas nu bara att man gör något vettigt med all den mat som nu är bannlyst. I grannkommunen ska man tex göra biogas av ett parti köttbullar. Hästkrafter som hästkrafter liksom...
Men man kan ju lugnt säga att vi alla blivit rejält jävla grundlurade under flera års tid. Tänk på det!

Har förresten stört mig lite på att det ligger en finfin RIB uppdragen vid Mias hus där på Grötö. Problemet är att båten har punka på ena pontonen. Synd och skam.

Avslutar med en liten förnyad barnvisa:

"Imse vimse Helmer, klättar upp för ben
ner faller smulor, käkar Helmer upp.
Upp rusar Elin, vänder bort hans nos.
Imse vimse Helmer får då gå sin kos..."

Ja, roligare än så blir det inte...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar