måndag 18 februari 2013

Sten, sax eller påse

Detta inlägg presenteras av
God kväll!
Ja, så har man landat lite i vardagen igen. Känns faktiskt skönt. Hur ser då en måndag ut hemma hos E&E? Tja, inte så mycket att hänga i granen. Snön har vräkt ner hela kvällen så första kvällspromenaden med H gjorde att vi såg ut som snögubbar när vi kom hem. Det har faktiskt snöat och snöar fortfarande en hel del. Det innebär att nattsömnen förmodligen kommer störas av att snösvängen ger sig ut lagom till läggdags. Men det är ju så det är, jag om någon vet ju.

Vi har nu kommer så långt i vårt sambogrejsimojs jag och E att vi kanske inte alltid är ense om vad vi ska se på TV. Men för att göra det hela så rättvist som möjligt är det nu mer sten, sax och påse som gäller. Idag stod det mellan Vetenskapens Värld eller Familjen Annorlunda. Jag förlorade med 3-0 mot E och tackade med att avslutningsvis hålla upp varken sten, sax eller påse utan visade istället lite demonstrativt mitt långfinger. Nåja, till viss del är Familjen Annorlunda ganska kul att se på. Har följt serien sporadiskt så länge den pågått. Kan nämna att när EG och jag var i Turkiet för länge sedan var även Familjen Annorlunda där. Vi fick lappar under hotelldörrarna om att TV skulle filma. Kan även bero på att familjen A reste med samma resebolag som vi, nämligen Nazar. Nu är jag glad att vi inte var med på familjens båtutflykt då den dagen var en av de sämsta någonsin i Turklands historia, sett till vädret. Vi satt istället inne på hotellet medan både regn och åska dundrade förbi utanför. Men men, det var då det.
Hur som helst, känns som om sten, sax och påsa kan komma att styra en och annan tv-kväll framöver. Till saken hör dock att vi trots allt har 3 tv-apparater här hemma så skulle det krisa kan man dra sig tillbaka antingen till gästrummet (E´s garderob) samt sovrummet. Men så länge det är Familjen Annorlunda går det an. Ingen av oss kände förresten för att se på Ullared som gick på femman samtidigt.

Lille H har varit på dagis idag igen men det har gått bra. Vi tror att det har att göra med sättet att ta sig till dagis. Åker han bil är han nöjd, slipper frysa i E´s cykelkorg och allt är frid och fröjd. Så nu är det bil som gäller både till och från dagis. Sedan hur det liksom går på dagiset vet vi inte så mycket om för han är inte så talför. Lever väl lite på mottot, what happens in dagis, stays in dagis, typ. Men huvudsaken är att han mår bra och äter som han ska för då slipper vi ett pipande och jämrande då han och han lilla mage har kramp. Jaja, inte lätt att vara liten.....

Skumt, men danskarna brukar alltid göra bättre dramaserier än på tv än vad svenskarna gör.

På tal om snö har vi sportlov i denna delen av landet nu. Ja, inte jag själv, det var länge sedan men alla andra kids. Det märktes inte minst i trafiken till jobbet idag. Känns lite orättvist att kunna ligga hemma en hel vecka utan att göra något alls, men tror nog att denna vecka även är till stor förskräckelse för vissa föräldrar som gör allt i sin makt att sparka ut kidsen i friska luften. Sådan problem hade aldrig min generation men å andra sidan var det BC (Before Computers).

Jaja nu är det nya tider och imorgon är en annan dag...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar