tisdag 5 februari 2013

Lång dag mot sitt slut...

God afton!
Ja, då är det dags att summera dagen lite tror jag. Det blev som väntat sjukt mycket på jobbet eftersom jag åter igen har si så där med back up när jag är iväg. Visst, de mer viktiga sakerna hade blivit lösa men mycket av det löpande grejerna låg kvar. Så det tog nästan hela dagen att reda upp en veckas frånvaro. Men men, sånt är livet. Man klarar ganska mycket med starkt kaffe med mycket socker i, kanske lite väl mycket. Man ska inte kunna ställa skeden rakt upp i mitten av koppen, men det var dock pga att sockermojängen lossnade. Så den koppen fick sköljas ner i det kommunala avloppet...

Idag kom även mitt vykort som jag skickade hem till E, fast till min adress. Även Blomman, F och Anna fick sina idag fick jag höra. E tyckte det kändes som om jag skickade till mig själv trots att jag skrivit hennes namn på kortet men med C/O adress till mig..hehe Nåja, nu hänger det på kylskåpet som sig bör. Kan visserligen säga att mitt plan lyfte tidigare än postflyget.
Visade sig även att Annas dotter Matilda ska till Dubai nästa vecka! Jag har nu lovar skriva en liten reseguide innan hon far.
Ja, hoppas ni fattade lite om spektaklet Dubai Fontain som filmerna visar nedan. Showerna byter tema lite då och då men när jag var där visades alltså bland annat Celine Dion samt Whitney Houstons alster. Sedan var det även shower till arabmusik men dom kändes så där. Men men, varje kväll körs det igång med ny show varje halvtimma från klockan 18 till 21. Kan nämna att det ser inte så stort ut kanske på filmen, men ni kan ju se att vattenstrålarna går högre än huset så ju är 5-6 våningar. Vi människor som står och tittar är pyttesmå i jämförelse.
Jaja, nog om det.

Veckan blir förresten "barnfri" då Helmis for till E´s föräldrar denna vecka. Dom brukar ha honom då och då och E kände att hon behövde sova lite i veckan. Den stackaren tassar ju upp 5 varje morgon för att hinna ut en sväng i skogen innan det är dags för jobb och dagis. Men nu får hon sovmorgon ända till 7, typ. Så i morse firade hon det med att duscha kvart i 7, något som gjorde att jag i halvvaket tillstånd trodde det ösregnade ute och förbannade att jag skulle till jobbet. Sedan kom jag ju på, fortfarande halvvaken att va fan, jag kör ju bil nu. Men men, jag och morgon är inte riktigt polare, den saken är säker.

På tal om polare så har en senat i USA, McCain jämfört Irans president med en apa. Som om inte relationerna länderna emellan redan är....kyliga. Men det handlar ju i grunden om att Iran tydligen labbar med en stackars apa som dom skickar ut i rymden, och tillbaka...får man hoppas. Å andra sidan labbade USA också med apor när rymdåldern var ung. Så det är dumt att kasta igelkottar i ballonghuset...

Jaja, veckan bjuder inte på så mycket mer än jobb, en tur till Blekinge på torsdag samt lite seglings-meeting till helgen. Med andra ord en ganska så normal vecka kan man säga. E ska försöka sega sig igenom sitt examens jobb men klagar på att den version av Officepaketet hon har är på engelska. Hm, och det ska komma från en som varit au-pair over there en gång i tiden. Hur svårt kan det vara??? Men jag tyckte jag gjorde bäst i att inte diskutera allt för mycket kring det. Hon har fortfarande känningar av magsjukan som jag påstår är vinterkräkis. Men inte heller det är läge att fördjupa sig i. Nu är jag så pass gammal att jag "vet" när det är bäst att tiga....hoppas jag...

En smått hängig fröken Pannkaka

Nåja, även lilleman J har haft samma åkomma så det är nog något som går nu. Själv har jag dock klarat mig klanderfritt, peppar peppar!
Tycker förresten att AK i Farmen är lite lik...EG. Men det vågar jag inte säga högt. Hm, nu fick jag in detta mitt i snacket om vinterkräkis, det var inte riktigt meningen. Skulle nog inte ens nämnt att jag sett/ser på Farmen men ibland har man inget val är man bor med en agronom. En agronom kan även översättas till "avancerad bonde" om man får tro agronomen själv. Denna agronoms ex-jobb handlar förresten om mjölk....

Nä, nu ska jag sluta svamla. Blev sent igår också då jag fastnade vid Super Bowl. Nu vann ju inte SF 49:ers utan Baltimore Ravens, men skit samma. Höll egentligen inte på något av lagen. Laget i mitt hjärta är fortfarande Steelers! Så det så!

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar