fredag 15 februari 2013

Städa städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är..inte kul.

God kväll!
Ja så var denna vecka slut och det känns skönt. Nu stundar en helg med en hel del spännande saker hoppas jag. Hade dock lite dålig planering eller rättare sagt hade helt glömt att jag inte hade någon bil efter lunch då E lånade den till ett ärende. Så jag fick gå hem från jobbet, i snöslask och lågskor, utan mössa men med handskar. Nåja, gick bra och hade sällskap av Adde ner till stan. Han vad dock lite bättre rustad för han går varje dag.
Hann tyvärr inte få fram namnen på EG´s kollegor men det får vänta till måndag.

Nu är det dock fredagsmys för hela slanten. Det innebär för egen del att jag gör så lite som möjligt under så lång tid som möjligt. E är ute och slirar med H en sista runda och själv slirar jag i soffan vid en konstig film. Men orkar inte zappa. Hamnade innan mitt i prisutdelningen för skidskyttarna som kört stafett. Såg ganska kul ut när fyra skidåkare med bössa ska få plats på en prispall som väl egentligen verkar vara byggd för enbart en person. Då blir det kaos. Först av allt kommer se sista åkarna knappt upp på pallen utan att mer eller mindre dras upp av sina lagkamrater. När sedan alla är uppe har dom fullt sjå med att liksom inte ramla ner igen. Mitt i allt ska dom försöka böja sig ner för att få en medalj runt halsen samt lite blommor och ser man inte upp ramlar man ner..typ. Nåja, har aldrig varit så inne på skidskytte ändå men ser ju lite kul ut. Tänk om det varit samma fenomen, eller tja storlek på prispall vid exempelvis lagtävling i hästhoppning och där man var illa tvungen att även klättra upp med hästkraken på pallen. Det hade varit en syn som heter duga.

Nä katten är borta äter råttorna ost!

Kom på att morgondagen blir ganska bra trots att jag ska iväg. Jag och Adde kom på att vi ska svina som fan, ja fast på bra sätt. Då vi förutsätter att allt under dagen är gratis ska vi äta och dricka så mycket vi bara kan. Ja vi ska verkligen leva utefter mottot gratis är gott. Sedan blir det ju ett mellanspel här hemma innan det är dags för själva banketten. Tack och lov är det hyfsat städat här hemma men ska bara plocka undan lite smågrejer. Kan vara bra att ta bort Helmers mat och vattenskålar också så ingen trampar i det. Känns ganska bra att man bor med en f.d städerska för rent är det minsann här hemma. E jobbade ju extra i sin "ungdom" med att städa flygplan på Arlanda. Ett jobb som enligt henne själv aldrig någonsin i helvetet kommer göra igen..... Kan dock meddela att dom hittade ett och annat skumt i stolsfickorna faktiskt. Ibland var det rena rama skattkistan. Men det är ju en annan femma.
Men hur som helst, just nu är det i alla fall tillräckligt städat här hemma att jag nog slipper skämmas för det ca 10 personer som kommer knacka på.

Hm, varför inte ha Rally-skytte? Man kör en strecka i sin rallybil, sedan stannar man och skjuter en salva. Missar man får man köra in på en specialbana, ja typ en travbana och köra sina straffvarv och sedan ut på rallyvägen igen. Kanske vore något för IOK nu när man planerar att slänga ut brottning. Läste dock att en av sporterna som ville få OS status var klättring. Hm..hallå eller???

Well, nu är jag seg och ska fortsätta sega i soffan. Är bara en tidsfråga nu innan det kommer en liten fyrbent mupp och hoppar upp på mig med blöta tassar och lika blöt mage och vill påvisa att han är tillbaka... Brukar vara så nämligen. Han är som en raket och är uppe i soffan innan matte ens hunnit ta av sig skorna. Hur mysigt är det egentligen på en skala 1-10? Tja... 12!!!!

På återhörande!
Ekenh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar