söndag 24 februari 2013

Törnrosa var ett trött...barn

Tjenixen!
Så var det söndag igen, en söndag som till 100% gått till att göra minst möjligt. Ja, om vi utesluter dammsugning samt städning av badrummet. Men annars minst möjligt. Vi har dock hunnit med en promenad runt halva sjön i plusgrader. Men åter igen, annars så lite som möjligt. Sedan har jag dock sett två föreläsningar på tv, en om krisen i EU som faktiskt var ganska intressant. Där satt fyra människor, ekonomer samt en moderator på Lunds Universitet. Ingen av professorerna i nationalekonomi hade något bra recept på hur krisen skulle lösas, men man var nästan överens om att euron kommer dö i framtiden.
Nästa föreläsning handlade om hur barn, men även vi vuxna faktiskt mår bra av att ha grönska i vår direkta närhet. Även här var det en professor, dock från SLU denna gång som pratade om att resultaten är way more better hos personer som vistas utomhus frekvent än de som sitter inne och inte får solljus. Tex så är barn som går på utedagis mer mottagliga för information än de som inte har samma möjligheter att vara ute. Jaja, men annars har vi som sagt inte gjort så mycket idag.

Med andra ord är det en lugn och skön söndag och i skrivande stund tror jag till och med att E somnat.. Hon skulle "bara" lägga sig i sängen och läsa lite i sin bok men det har varit ovanligt tyst när det gäller att ex vända blad och sånt..hehe. Själv har jag sällskap i soffan av H som även han sussar sött, upp och ner som vanligt. Ser ju rätt kul ut när hundar ska sova på rygg liksom.

Visste ni att det finns mathavre samt matvete? Jo, jag har ju en människa här i hemmet som gillar det. Ska tydligen vara nyttigt och hon har det som ett komplement till all pasta som annars brukar rassla ner i hennes hals. Som jag skrivit innan är det mer sällan än ofta vi äter samma mat och någon matvete vill jag inte ha. Visst, jag har både provat veten och havren men eftersom jag dessutom inte gillar coscus och bulgur och sådant kan jag meddela att vete och havre är lite i samma stuk. Men det är väl tur att vi är lite olika trots allt.
Men som man brukar säga,"Är krubban tom bits hästen".

På tal om väder ska det tydligen bli "varmt" hela veckan men plusgrader. Inte mig emot men vi går ju i så fall samtidigt in i en period med slask. Det är jag däremot inte så keen on. Skulle det nu frysa på igen blir blasket jävligt halt också. Men men, är väl bara att gilla läget och invänta den riktiga våren istället. Nu är ju februari månad snart över och har vi tur kan mars bli en ny vårmånad. En annan sak med denna slaskperiod är att man får en ganska så slaskig hund. Så det vill till att matte torkar honom ordentligt innan han tar sats upp i sofforna!

Hm, nä om man skulle titta till den där bokläsande sömntutan. Sover hon för länge nu kommer hon ligga som en propeller i natt och beklaga sig över att hon inte kan somna. Och vis som jag är vet vi ju båda att det kan ha ett visst samband om man sover för länge på dagen. Själv har jag ju inte direkt sådana problem eftersom jag kan sova när som helst.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar