torsdag 21 januari 2010

Ebba och Didrik

Har nog inte fattat att det är 2010 riktigt än. Skriver fortfarande 2009 per automatik flera gånger om dagen. Man åker ju dit på samma sak varje år faktiskt. Men vänta lite till så ska ni se att det löser sig. Då har även min hjärna insett att året är 2010.


I helgen är det stor fotbollscup här i staden. Reklamen säger att det är Fantastic Four som kommer, dvs Umeå IK, Kopparberg/Göteborg FC, LdB FC samt Linköping FC. För er som inte redan fattat så handlar det om damfotboll.
När jag snabbt tittade på lagen så inser jag att min generation redan lagt av. Visst, damfotbollen har ju generell sett haft låg medelålder, inte minst i landslaget. Däremot kommer en del tillbaka så som Frida Östberg och Therese Kapstad, båda till Umeå IK.
Just Umeå har ju länge varit en gigant på damsida medan stadens herrlag inte varit lika lyckosamma. Tack och lov är det två olika föreningar kan man säga. Annat är det här i staden men det roliga är att Östers Damlag spelade i en högre division än vad herrlaget gjorde förre säsongen. Ja, så kan det gå när målen är få som man brukar säga…
Hörde förresten att den svenska Damallsvenskan räknas till nummer fyra i världen. Inte fy skam för ett så litet nordligt land som det trots allt är. Herrarnas allsvenska hamnar inte riktigt så högt upp…om man säger så.
Sist men inte minst så känner jag faktiskt en ”tjej” som tog SM-Guld med Jitex 1977…
Mer om allt detta går att läsa på www.damfotboll.com


Jag brukar förresten på min fritid engagera mig i olika typer av globala funderingar. Nu har turen kommit till den ekonomiska situationen i Asien. Det är på vissa hon en explosionsartad utveckling, inte minst i Kina. De senaste ryktet i finansvärlden är att Kina mycket väl kan vara nummer två på listan när det gäller de starkaste ekonomierna i världen. Även Indien rusar på i Expressfart och ni kan ju själva tänka er vad som händer rent ekonomiskt och konsumentmässigt med en ökande medelklass i dessa länder med denna enorma befolkning. Man har redan i Kina börjat inse att man måste öka produktionen inom vissa segment då efterfrågan inom landet ökar markant. Kina är inte längre ett land som bara exporterar och vi har bara sett början på detta. Innan var det ju lätt att liksom skatta åt texten ”Made in China” men snart kommer vi alla att sätta skrattet i halsen. Kina lägger nu miljarder på att höja kvaliteten på saker och ting inte minst för att möta sin egen marknad.
Jaja, jag ska forska vidare men tro mig, det är ganska intressant.

Vet ni vad flygplatsen i Doncester heter? Robin Hood Airport. Japp, det är sant.

Ikväll är det Folkfest igen, dvs Antikrundan. Hm, fan give me a break folks…!

Well, det man inte ser har man inte ont av och det man inte hör har man ingen aning om.

På återhörande!
Eken

P.S Ebba odh Didrik var ett barnprogram som var poppis när jag var...12år. Någon som minns det? Programmet alltså...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar