söndag 3 januari 2010

Ekebackens Ebba och Anastasia Romanova

Nu känns det på riktigt att det nya året är här. Det är egentligen bara trettondagen kvar sedan gasar vi på igen. Helgerna är slut och nästa helg och ledighet är vid påsk.
Idag har jag som sagt åkt lite skridskor med ett par kompisar. Det var kallt som fan men ändå härligt. Vi var inte ensamma utan det var en hel del som vistades antingen på eller omkring sjön. Det grillades korv, fikades eller bara promenerades. Hela helgen har ju moder sol lyst från morgon till kväll vilken gjort att folk mer än gärna vistats ute trots kylan. Okej, en och annan har nog tvingats ut också skulle jag tro men det är ju en annan femma.

Ekebackens Ebba, japp där har ni namnet på den "lilla" varelsen. Lovar att återkommer med mer info längre fram men på grund av olika omständigheter vill jag ligga lite lågt än så länge.

Känns förresten ganska nice att bara jobba två dagar för att sedan vara ledig en och sedan jobba två till. Lite synd bara att denna dag kommer mitt i veckan. Det är ju heller inte någon dag man kan jobba in så man har till godo eftersom hela landet också har ledigt. Så om vädret är bra får jag nog viga dagen till att vara ute eller forska mer om Ekebackens Ebba. Allt hänger dock på vädret. Ett annat alternativ är ju att sova bort dagen men det känner jag inte riktigt för.

Kikar precis på hur Per Moberg gör snitzel. Det är inga små köttbitar ska ni veta. Blev själv ganska så akut sugen på just snitzel och till det stekt potatis. Okej, jag vet att det låter som vilken rätt som helt som man kan få på en vägkrog men ibland måste man sjunka även till den nivån. Ja va fan det är ju ändå mat. Men den godaste snitzel jag någonsin ätit var i Österrike någon gång på 90-talet. Den var så stor att alla tillbehör kom på en egen tallrik. Det fick helt enkelt inte plats. Hm, ja jag får ta och laga någon snitzel nästa vecka tror jag. Är ju ganska enkelt och jag har både ägg och ströbröd hemma så det borde gå bra.

Hm, forskade lite om den ryska tsaren. Fråga mig inte varför men det är lite spännande tycker jag. Dom var av släktet Romanonv och den mest kände är Tsaren Nikolaj II. Hans mamma var förresten Dagmar av Danmark. För att göra en lång historia väldigt kort så avrättades hela Tsarfamiljen 1918 men myten sa att yngsta dottern Anastasia hade undkommit. Mest intressant är ju att kvarlevorna hittades förs 1989. För att spä på ytterligare med mystik så var det faktiskt inte förrens 1 oktober 2008 som den Rysslands högsta domstol slog fast att mordet eller avrättningen av den ryska Tsarfamiljen var olaglig. Sug på den ni...!

Annars rullar livet på som vanligt. Jag har inte så jättemycket nytt att komma med samtidigt som det finns hur mycket som helst. Men jag låter bloggen förflyta som den alltid gjort med både bra och mindre bra inlägg. Har just nu även ett rejält sug efter öl så jag tror det blir öl till middagen. Är trött på julmust och bubbelvatten och ombyte förnöjer brukar det heta.

Ha det fint vänner så hörs vi!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar