lördag 2 januari 2010

Ingen rädder för vargen här..?

Vintern fortsätter att hålla landet i sitt grepp och ingen är gladare än jag. Känns skönt att äntligen få ha riktig vinter. Till och med julen var ju faktiskt vit även här nere. Idag har det åter varit hundratals, ja kanske till och med tusentals personer som gått runt sjön. I strålande solsken och med snön som knastrar under fötterna så kan jag förstå att många passar på. Ute på sjön åker man skridskor och på något sätt är bilden av gemenskap ganska så tydlig. Ja, det är ju bättre att umgås med nära och kära via en promenad eller lite improviserad hockey än att bara sitta inne och glo.

Igår såg jag filmen Final Destination 2 igen. Först nu greppade jag att det är samma skådespelare som är med i Criminal Minds. Trots att filmen i sig är ganska brutal så är den helt klart sevärd. Notera dock att AJ Cook är brunett i denna film men i Criminal Minds är hon blondin.

Har ni sett programmet Solens Mat? En sak som alltid slår mig när jag tittar på det är vilken omsorg och tid man lägger på maten. Det är ju inte helt ovanligt att kvällens middag förbereds redan på förmiddagen med allt från långkok till att gå ner på torget och handla färska varor. Kanske är vi dock på väg åt samma håll även i Sverige. Närproducerad mat är verkligen på tapeten och fler och fler tittar på vad det egentligen är man stoppar i sig. Helt rätt tycker jag.
Skulle det inte vara kul att göra en motsats till Solens mat förresten? Månens mat, dvs nattamat. Det hade varit spännande tror jag. Allt från en nattmacka till den där korven man köper på fyllan innan man vinglar hem. Tror säkert att det finns en hel del kultur även med det. Minns själv hur vi brukade slira ner till grillen vid stationen och beställa en Tunnbrödrulle innehållande mos och två korvar. Sedan mumsade man på den hela vägen hem sedan. Ibland hände det dock att halva rullen hamnade på gatan men under rådande omständigheter brukade man inte bry sig.
Ja, det var tider det…

Insåg just att man är ju ledig på onsdag också. Då är det trettondagen. Om jag kan min bibliska historia rätt så var det då de tre vise männen kom fram till Betlehem. Eller har jag fel? Har ni förresten tänkt på hur mycket i vår moderna tid som ändå kretsar kring kyrkan och det bibliska. Trots att fler och fler väljer att gå ur kyrkan så tror jag ändå att det skulle bli ett jäkla liv om man plockade bort dessa religiösa helger. Så allt vi som inte är så kyrkliga rider ju lite på en våg på er andra djupt troende. Hm, ja lite så är det faktiskt.

Ska försöka läsa lite framöver också och håller just nu på med en bok som heter Operation Garbo. Har ni hört talas om den? Det är en triologi som handlar om hur Sverige och svenskarna helt blir tagna på sängen då vi invaderas av ryssarna i början av 90-talet. Kanske låter helt befängt men läs boken så förstår ni sammanhanget. Det är också smått skrämmande att inse hur enkelt det hade kunnat vara. Utefter klyschan vargen kommer, vargen kommer så lyckas vi bli helt tagna på sängen. Resten är historia. Men kommer ni över dessa böcker..LÄS!

Nåja, vi får se vad som händer detta år 2010 med eller utan varg. Som tur är har jag ingen kristallkula att glo i så man får väl ta det som det kommer. Men jag hoppas att det blir ett bra år i alla fall.
Förresten, lägg Allatorps Lavendel på minnet för ni lär höra om det längre fram…

Hälsar
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar