tisdag 12 januari 2010

Vad händer nu då?

Kan inte låta bli att nämna SAAB, i alla fall lite. Men just nu tycker jag att det verkar vara värre än värst och jag tycker ärligt talat syn dom de arbetare som ena timman ska lägga ner och andra timman ska vara kvar. Snacka om kollektiv tortyr. Har aldrig varit någon fantast av SAAB och kommer nog aldrig att bli det heller. Men det hindrar mig inte från att ändå tycka att det hela är katastrofalt skött. Undrar egentligen vad som hänt om man inte hade sålt ut sig till GM. Jag undrar också vad som hänt med Volvo om man inte ägts av Ford. En sak är säker och det är att Volvo PV hade haft en rejäl kassakista vid det här laget. Jobbade ju själv en hel del ute på Volvo i början av 2000-talet och fick då på nära håll se hur man mer eller mindre pressade ut bilar och nere på fabriken hann man knappt med. Men alla de miljarder som Volvo PV presterade gick rakt in i Fords redan då ganska så stora svarta hål. Dock är jag säker på att vi nog inte hört sista ordet än i någon av dessa bilaffärer.
Förresten, priset på SAAB är enligt de senaste uppgifterna ca 3,2 miljarder. Det låter faktiskt ganska så…billigt.

Såg Familjen Annorlunda på tv igår. Hm, är inte alla familjer ganska så annorlunda egentligen?

Ikväll ser det lugnt ut på TV fronten men i morgon bitti klockan 04:35 är det Popular igen. Hur fan grejar man det? Ställer man klockan eller struntar man i att lägga sig? Lutar åt att det blir totaldiss faktiskt. Jag tror nog att det blir diss överlag för TV ikväll eftersom jag måste städa ut julen. Har helt glömt det och så länge snön ligger kvar är det liksom jul. Men ikväll ska det ner, ljusslingan och stjärnorna. Ja, alltid en börja i alla fall för att hälsa våren välkommen.

Om man är född i farstun, innebär det i så fall att man inte riktigt hann fram till BB?

Well, imorgon ska man ut på vägarna..hurra. Hoppas bara att det inte bli som när jag körde hem från Karlskrona sist. Ordet ishalka gjorde sig verkligen till känna. Var riktigt äckligt att känna hur hela bilen mer eller mindre åkte konståkning. Nu tog jag det dock väldigt lugnt och det gjorde även mina medtrafikanter. Det farliga i kråksången är om man bilen man möter får en oväntad sladd. Då hjälper det ju inte om du själv kryper fram. Men men, vi får hoppas på det bästa och att jag håller mig på vägen. Men det ska nog gå bra. Resan sker väster ut för er som undrar. Är egentligen inte alls upplagd för det men så får man kanske inte säga.

På min gravsten ska det stå ”Home sweet Home”

På återhörande!
E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar