onsdag 20 januari 2010

My side of Town

Under mina år som människa har jag flyttat ca 7 gånger. Om det är mycket eller lite är ju upp till var och en att bestämma. Om jag själv hade fått bestämma hade jag nog inte flyttat så många gånger men ibland blir ju omständigheterna sådana att man måste flytta.
Hur som helst, det som däremot alltid inträffat oavsett bostad är att jag förlorat strumpor i tvätten. Det har inte spelat någon roll om jag tvättat i gemensam tvättstuga eller som nu med egen tvättmaskin i hemmet. Så jag tror helt klart på att det bor en hungrig liten filur i antingen tvättmaskinen eller i torktumlaren. Det som är lite extra konstigt är att det aldrig försvinner disk från diskmaskinen. Har ni tänkt på det?

Nu har jag i alla fall kommit på ett knep att alltid få ut jämna par strumpor oavsett det hungriga lilla monstret. Så är går det till. Om du ska tvätta tio par strumpor så gardera med en extra strumpa. Alltså, tio par är ju 20st strumpor, ja om du har två fötter vill säga. Dessa tjugo strumpor utökar du med en till så att du tvättar 21st. Tro mig, du har alltid någon gammal udda strumpa liggandes där hemma som kan komma till användning. På så vis kommer du alltid att få jämna par när du ska plocka ur maskinen. Bra va!
MEN, ja det finns ett litet men tyvärr. Hela detta upplägg kräver att du har likadana strumpor i din samling. Ni kan ju själva tänka er hur det skulle bli om alla tio paren var olika färg m.m. Eftersom monstret är färgblint kommer ju strumpan försvinna oavsett om den är svart, röd eller vit. Så tipset är som sagt att ha enfärgade strumpor.
Japp, det var dagens hushållstips från mig.

Mästarnas Mästare måste vara ett av det mest sevärda på tv just nu alla kategorier. Tyvärr har ju Criminal Minds gjort uppehåll och det grämer mig djupt.

Just det, om ni undrar vad det var för Youtube-klipp nedan så är det min avslappningsmusik just nu. Okej, videon är väl så där men låten är bra. Hej hopp i backen liksom. Är helt klart en låt anpassad för extremskidåkning, för er som gillar det. Gör ni inte det alls kan ni sitta där i er släde och lyssna på Irvin Berlins ”White Christmas”. Alla är vi olika och tur är väl det. Men snö har vi alla.

Förresten, ofta förkortas Christmas, X-mas. Men det är ju helt fel egentligen. Kryss på engelska heter Cross, inte Kriss. Alltså blir det ju galet när man ska säga det hela. Inte säger man ju Merry Crossmas?
Jaja, bara en liten parentens..
På svenska kan X-mas betyda att man kanske varit ihop med en kul kille från Dalarna, ja en dalmas. Men när det tog slut blev det en X-mas.
Nä, känner att det håller på att spåra ut nu...

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar