lördag 2 januari 2010

Pite´ dansar å jag ler...

Trots att det är minusgrader ute och snön ligger vit på taken så börjar man redan annonsera om sommarens högtider i form av konserter. En hel del stora band kommer hit och även många svenska artister kommer att ge sig ut på vägarna denna sommar.
Den 8/6 kommer drottningarnas drottning när det gäller ballader och andra sånger om kärlek. Japp, tro det eller ej men Whitney Huston är back om track så att säga. Hon kommer att hålla sin första konsert på svensk mark sedan 90-talet. Ja, säga vad man vill om hennes andra liv, men med ca 150 miljoner (!) sålda album så luktar det ganska så mycket respekt.

Även Kent ska ge sig ut på vägarna och sist jag såg dom var för 11 år sedan. Visste knappt vilka det var och deras musik var heller inget jag brydde mig något om på den tiden. Men kanske var det inramningen denna sena sommarkväll som gjorde att jag från den dagen alltid högaktar Kent. Ni vet, solen gick aldrig riktigt ner, det luktade svett, öl och piss i varje gathörn. Överallt var det folk och åter folk som trängdes i centrala Piteå. Ja, halva stan var ju även avstängd just för detta stadsgalej. Men så kom dom då, som sista grupp den kvällen, Kent. Som alltid avslutade dom det hela med låten 747 och då rös man i hela kroppen.
Ja, resten är historia men det är inte otänkbart att jag söker upp denna grupp igen någonstans i sommarsverige för att en en gång uppleva denna magiska känsla.
Hm, ja det var tider det och klockan var runt 04:30 då vi åter rullade in i den lilla staden Boden. Då sov nästan alla i bilen utom jag själv, för det var jag som tidigare på kvällen dragit nitlotten.
Hm, undrar om Kent blivit lika stora om dom hetat....Leif?

Hur som helst, jag tror säkert att det finns någon passande konsert för er alla i sommar. Ni lite äldre 50-60 plus kan se Rod Stewart både i Globen och nere i Malmö i sommar. Är man syntare så kommer Depeche Mode, men dom kommer dock redan i januari. Men den konsert som förmodligen kommer ge störst eko är KISS som spelar på Stockholm Staduim den 12/6. Är ju dock ett rent under att dom ens lever och orkar dra igenom en konsert till. Men men, med lite smink och en alldels för lång tunga kommer man nog ganska så långt....

Just det, Iron Maiden kommer också i sommar men dom har ju aldrig slutat spelar så därför nämnde jag det bara lite här..

Som sagt, det är bara att välja och vraka bland både nya och gamla artister. Även Lisa Nilsson, ja ni vet hon som hade himmeln runt hörnet, samt Eric Clapton ska lira i sommar, dock inte ihop.

Well, nog om det.
Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan bege mig ut i kylan. Eftersom det bara är skräp på TV ikväll känns det skönt att det finns andra alternativ att spendera denna lördag den 2 januari 2010.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar