onsdag 2 december 2009

Broken glass, vine glass..

"Vansinne är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat."
Albert Einstein

Jag gjorde en vansinnig sak igår på tal om att genvägar kan bli senvägar. Skulle ta mig ett glas vatten det sista jag gjorde innan det var dags att hoppa i säng. Av ren lathet orkade jag inte tända någon lampa i köket utan öppnade med van hand köksskåpet där i mörkret och greppade ett glas…trodde jag. Det kom två glas istället. Ett som jag höll i handen och ett som gick rakt ner i golvet…krasch. Så denna genväg att inte tända någon av alla de kökslampor som finns innebar ca 15 minuters städning och glasinsamling från köksgolvet.
Ja, så kan det gå när förståndet förlorar över förnuftet.
Å andra sidan kan jag alltid skylla på årstiden. Hade det varit sommar hade detta aldrig inträffat efter som det är ett helt annat ljus ute då även på natten, så det så!


Gudrun Schyman i Let´s Dance…!! Va fan, come on…


Livsfilosoferade lite med en vän om vad man skulle kunna ha för drömjobb om man nu var helt ekonomiskt oberoende. Jag funderade lite och kom fram till att jag nog skulle vilja driva ett hundpensionat i lyxformat. Man köper jättemycket mark och bygger en ändamålsenlig fastighet eller fastigheter. Sedan ser man till att hundarna får bästa möjliga ställe att vara på. Typ som ett Skara Sommarland kombinerat med olika varianter av motion och stimuland. Fråga mig inte varför men jag minns ett program på TV för länge sedan där det var en man som hade gjort precis detsamma i USA. Om jag inte är helt fel ute var han en av skaparna av the Simpson men hade valt att liksom köpas ut. Med tanke på denna tecknade series status fick han ganska så mycket pengar. Typ skitmycket pengar.
Så ja, varför inte. Dogs will be dogs…but still, boys will be boys too..


“-Skenet bedrar!! skrek hon ut plötsligt rakt ut under middagen. Då vi andra hosta upp kycklingen vi satt i halsen, torkat upp ölen som sprutade ut från munnen och allmänt hämtat oss efter EG´s påpekande kunde vi alla dra en lättnadens suck. För er som inte var där är det lite svårt att förklara men tidigare under dagen hade vi funderat som attan på vad den där engelska serien med den överpedanta damen med sin kuvade man egentligen hette. Vi kom liksom inte på det hur vi än funderade. Då om något märktes det att hjärnan verkligen gott ner i viloläge.
Men men, någon hade ju tydligen grubblat mer än oss andra, dvs EG.
Varför skriver jag ens detta då? Jo, denna engelska serie har nu åter börjat köras på TV4plus. Glöm aldrig det namnet igen. No, I won´t.


Titta riktigt noga på bilden, och då menar jag noga! Där har ni alla livets alla laster fångade på en och samma bild. God mat, ett glas vin och tobak. Alla dessa ting kan man lätt bruka eller missbruka, inte sant. Livets goda med andra ord..
Och då har jag inte ens nämnt kvinnan....

Sköt om er!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar