tisdag 8 december 2009

Dansk öl, svensk bil, kurdisk...pizza??

"Varje gång jag ser dig slår mitt hjärta bubbla slag,
Men du kysser någon annan när det borde varit jag.
Du är vacker jag är ensam och jag tänker varje gång att
det borde varit vi två och en enkel kärleksång..."
Fernandoz

Ja, den där låter har nu några miljoner tv-tittare lyssnat till i introt av Ullared. Nu är det bara ett avsnitt kvar vänner. Igår såg jag det faktiskt och det var väl så där. Fast jag tyckte faktiskt lite synd om tjejen från Sundsvall som tappade bort sin kundvagn. Kan faktiskt förstå en viss frustration att ha åkt med buss ända från Sundsvall för att shoppa på Ullared och sedan inte hitta vagnen. Men men, den kom ju tillrätta lagom till stängningsdags.
Har dock aldrig fattat vad ”seriegubben” har att göra i programmet. Det är ju inte så att det stimulerar att besöka hans lilla butik nu efter programmet, snarare tvärtom. Tycker han verkar skum faktiskt.

Klimatmöte och Nobelpris samma vecka kallar jag tajming. För en gångs skull har hela världen ögonen på oss skandinaver. Känns lite kul att deltagarna på klimatmötet kom i över 140 privatplan och åker runt i en massa lyxbilar. Jag varenda militär flygplats i i vårt grannland ska tydligen fått husera dessa transportmedel. Klimartsmart var ordet.
Men låt oss återgå till världen blickar mot oss. Det är nu vi skulle kunna kränga Volvo, spättekaka och torkat renkött på löpande band. Danskarna har ju sin öl och röda korv som säkert en och annan delegat mumsat i sig. Frågan är bara hur pass givande mötet blir. En sak är dock säker, för alla de entusiaster av flyg i alla dess former lär dom väl fara som skottspolar mellan Danmark och Norge. Ja, vem kan missa chansen att få se Air Force One på nordisk mark? Synd bara att vädret är skit med regn och dålig sikt för alla er flygplans skådare.

Igår stoppades tre män här i bygden av polisen. I deras två skåpbilar fann man 12 ton batterier. Är det sådant som kallas laddat möte?

Vet ni förresten vilken stad som har flest dollarmiljonärer? Inte jag heller innan jag hörde det något anmärkningsvärda svaret, dvs Moskva. Men som sagt, då bör man känna till att är man rik i Moskva eller ja i Ryssland generellt så är man snuskigt rik.
En annan saftig kunskap är att ett av världens mest produktiva land av saffran är.... Iran. Men på grund av ovanligt kallt väder har skörden varit dåligt vilket gjort att priset än mer skjutit i höjden. Ok, nu är det väl ingen privatperson som springer till affären och köper ett kilo saffran bara så där. Eller tja, kanske om man är en rik ryss.

Ikväll ska vi nog unna oss en pizza till middag. Ja, ibland måste man våga göra det trots att det varken är helt eller onsdag. Det är bara tisdag och så regnar det ute. Ja, det är en typisk pizza dag med julmust som dryck. Sedan mår man som en prins och prinsessa när man ligger där i soffan och har ont i magen blandat med dåligt samvete. Men va fan, man måste ju börja töja ut magen lite redan nu om man ska få plats med all julmat snart. Så jag ser det mer som ett förebyggande åtagande att vårda sin kropp. Oj då, det lät jäkligt suspekt. Jag som bara var sugen på pizza.
Men då aftonens sällskap inte är någon större vän av gastronomiska underverk är jag säker på att min idé om pizza kommer att bli perfekt.
Hm, ja dom som har pizzerian jag ska till är kurder. Inget om om det, men att få en pizza lagad av en äkta italienare känns allt mer avlägset.

Jag har förresten kommit på att bokstaven E är världen bästa bokstav, så det så!

På återhörande!
E

2 kommentarer:

  1. Jag vet en Pizzeria som ägaren och bagaren är italienare....Det finns skall du veta, En sann gourmet som du borde känna till det.

    SvaraRadera
  2. Tja..eller kan man ju som du ringa och beställa en pizza..och sedan glömma vilken pizzera man beställde ifrån. Var lite jobbigt när du satt i bilen sedan och fick åka runt och leta efter pizzan..

    SvaraRadera