torsdag 10 december 2009

What have you done this year?

Om man ställer sig in för det faktum att man är nöjd med det man har, ja då borde man ha ett ganska tråkigt liv. Om man istället ser ut genom fönstret och tänker att världen kanske inte är så farlig ändå så kommer livet att bli helt annorlunda.
Ja, så sa en gång en god vän till mig när han skulle resa på långresa för första gången. Resan blev en vändpunkt i hans liv och nu reser han minst en gång per år, eller så ofta och långt som plånboken klarar av kanske man ska säga.

Men oavsett om man reser lång eller kort är dock ändå den mest intressanta resan livets egna resa. Vi lägger snart ytterligare ett år till handlingarna och ser man tillbaka på året så finns det ganska många frågor man kan ställa sig och sedan fundera lite på. Nedan följer några av dessa.

Har du flyttat?
Har någon nära du känt gott bort?
Har du träffat och umgåtts med personer du aldrig tidigare sett?
Har du lämnat landet under året?
Har du ingått eller brutit upp från någon relation?
Har du gråtit?
Har du skrattat så tårarna runnit?
Har du varit så full att du inte minns kvällen innan?
Har du badat i havet?
Har du åkt skidor?
Har du ätit någon maträtt som du minns speciellt?
Har du råkat ut för någon olycka så du fått uppsöka läkare?
Vilken var den roligaste händelsen på hela året?Vilken var den tråkigaste händelsen?

Ja då där kan man hålla på. Gör gärna er egna lista att fundera kring. Lovar er att det kan vara ganska så intressant att göra sin egna lilla årskrönika. Själv har jag inte riktigt kommit igång än men då 2009 varit ett händelserikt år på många sätt och vis är jag rädd att min lista skulle kunna bli hur lång som helst. Fast samtidigt kanske det är meningen. Det påvisar ju bara att man haft ett händelserikt år och inte bara legat hemma på sofflocket.

Ska själv vidare i livet nu men återkommer.

Hälsar
E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar