torsdag 10 december 2009

Från sushi till Medecins sans frontieres


Japp, nu är det bara en dag kvar av denna vecka. Dagen blev ganska så snärjig och det var med viss skallebang som jag åkte direkt från jobbet till Ripis där det väntades Sushi i goda vänners lag. Som ni kan se på bilden var det rejält tilltaget och alla blev mätta och belåtna. Dessa läckerbitar sköljdes ner med öl, cider eller vatten. En helt okej avslutning på dagen tycker jag.
Som sagt, dagen var skum på alls sätt och vis trots att jag fick en egen liten tack för ett bra jobbhälsning idag. Alltid lika kul tycker jag. Men hämnden är ljuv som det brukar heta...
Kvällens avsnitt av Criminal Minds var ganska sorgligt men som vanligt underhållande och spännande. Nästa vecka är det sista avsnittet för säsongen men det kan vara skönt med lite uppehåll också. Sedan kommer det alltid gå repriser på tidigare säsonger så helt utan CM blir jag nog inte.
Förresten, var någon av er bjudna på Nobelmiddagen? Nä, inte jag heller. Ärligt talat vet jag inte om det hade varit något för mig. Sitta där med en massa höga akademiker känns faktiskt inte så lockande. Räcker gott och väl att zappa in lite då och då bara för att se så dom sköter sig. Vad våra prinsessor och andra celebra gäster har på sig bryr jag mig inte ett dugg om. Dock är jag ju självklart glad att vi svenskar har deetta värld berömda pris och det är ju inte helt utan stolthet vi alla här i landet kan sträcka lite extra på oss den 10:e december varje år.
Som har jag själv aldrig en aning om vem personen som får litteraturpriset egentligen är men vem har det? Då ska ni även veta att jag plöjt igenom en och annan bok genom åren och att det här med skrift och till viss del litteratur alltid har intresserad mig på ett eller annat vis. Men något fan av någon litterär nobelpristagare har jag aldrig blivit, än så länge.
En sak som dock är genomgående hos pristagarna är ju att de flesta är ganska så till åren komna. Du ser ju aldrig någon ung pigg 25 åring som får pris för sina gärningar inom fysik, kemi eller ekonomi m.m Nä, oftas är det liksom folk mellan 60 och döden som får detta pris. Många gånger också för upptäckter som gjordes då en annan inte ens var född. Nåja, jag låter årets Nobelfirade vara så länge.
Förresten, måste bara säga att enda gången jag blivit glad var när Läkare utan Gränser fick Nobels fredspris 1999. Dom var och är verkligen värda det. Tänker inte fördjupa mig i denna organisation här i bloggen men tro mig, det dom gör är helt klart beundransvärt.
Nä, dags att vara lite social och stoppa om en halvsovande varelse till höger om mig i soffan...och nä, det är ingen hund...
På återhörande
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar