söndag 20 december 2009

En svenska anka och en hund från pepparkakeland

Vet inte varför men något är det ju trots allt med Anna Anka. Själv tycker jag mer att hon har ett kul namn, i alla fall för oss svenskar. Läste nyss att idag kan man följa henne tillsammans med Anna Skipper för att därefter flyga in Robert Aschberg som någon typ av medlare. Skumt som fan men någonstans måste ju denna människa älska all publicitet. Tydligen älskar vi svenskar detsamma för annars hade man ju inte satsat på skiten.

Kunde inte låta bli att kolla upp en sak. Men nu är det bekräftat att det finns faktiskt en liten stad uppe i Alaska som heter Elmo. Innan trodde jag att staden endast var fiktiv och agerade kuliss till TV-serien Men in Trees. Men Elmo finns i verkligheten och vem vet, hade varit mysigt att fara dit faktiskt. Verkar liksom vara en sådan där klassisk liten mysig amerikans småstad där alla känner alla, på gott och ont, och där dem naturliga samlingsplatsen är staden kombinerade pub och diner. Ja lite som i Gilmore Girls fast lite lite..glamouröst. Nåja, vi får se vad som händer.

Passar på att jobba lite idag. Vaknade så pass tidigt att jag för en gångs skull hade hur mycket tid som helst. Kändes ganska skönt att inte bara sova bort hela söndagen trots att det står med fetstil i Bibeln att söndagen är allas vilodag. Men visst, kan man sova på jobbet i veckorna kan man väl göra det på en söndag också, eller?

Hm, trodde Musikhjälpen var ett radioprogram men det visas ju minst lika mycket på TV....

Söndagar brukar annars vara dagen då ångesten sätter in. Helgen är slut och man ska återgå till jobb, studier eller vad det nu kan vara. Fast så här i juletid känns kanske söndagarna inte så jobbiga. Vissa har semester, andra har jullov och för oss andra som lyckats missa all eventuell julledighet så blir det ju bara en kort vecka. Ska själv försöka smita lite tidigare på onsdag för att i "lugn och ro" få klart med dom sista julklapparna. Alltid kul att se om fler är ute i samma goda tid som dagen innan dopparedagen.
Förresten, är det någon av er läsar som faktiskt doppar den där torra brödskivan i spadet från skinkan? Trodde inte det...

Har ni läst att Bonde söker Fru haft fler tittare än Robinson? Vad säger man om det? Kanske var det trots allt bättre förr. Vem minns väl inte när Harald Treutigher satt i sina första öråd och här hemma blev det en jäkla debatt om allt från vuxenmobbing till att man kastat bort pengarna i sjön. Att programmet egentligen blev en megasuccé för SVT insåg man ju först senare. Ja, ärligt talat var just Robinson mycket bättre så länge SVT håll i trådarna. Sedan spårade det ur totalt och programmet var ingen höjdare vare sig för 3:an eller som nu för tv4. Så spontant känns det som att årest omgång av Robinson nog blir den sista någonsin.

Lasagnen idag blev bra. För att skynda på processen med att kyla ner den åkte form och allt ut på altanen direkt efter ugnen. Ute är det nu ca minus 7 grader så det var perfekt sätt att kyla ner lasagnen. Ett tips så här i vintertider...
Men nu har vi ont i magen för båda åt vi lite too much.

I eftermiddags var vi förresten ett litet gäng som fick skäll av personalen på stadens äventyrsbad trots att vi inte ens var badgäster. Hur gick det till undrar ni säkert då? Ja, säg det..men ibland förlorar man totalt omdömet i goda vänners lag. Mer än så säger jag inte nu i alla fall.

Emma har bakat pepparkaks-hundar idag. Det ser ur som pepparkakor men inte som hundar, snarare någon hybrid mellan hund, gris och katt. Men det luktar gott så man får vara glad för det lilla.

Nä, dags att surpla lite glögg, äta pepparkaks-animaler och bara slappa.

På återhörande!
Eken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar